Директор видавництва “Ранок” прокоментував ситуацію щодо твору Малярчук

Нещодавно у соцмережі Фейсбук багатьох прикарпатців сколихнув твір Тетяни Малярчук “Цвєтка і її я”. Батьки школярів були обурені наявністю у творі сцен про гомосексуальну пару...

Нещодавно у соцмережі Фейсбук багатьох прикарпатців сколихнув твір Тетяни Малярчук “Цвєтка і її я”. Батьки школярів були обурені наявністю у творі сцен про гомосексуальну пару дівчат.

Ситуацію з твором Малярчук прокометував генеральний директор видавництва “Ранок” Віктор Круглов на своїй сторінці у соцмережі.

“Прикро. Наче повернувся в радянські часи. Лише одні гасла замінили іншими. А висновок один: НЕ МОЖНА. Не можна знати правду про себе, про світ. А особливо — якщо ти молода людина. Ти така вразлива, а життя таке брудне. Потерпай наодинці від своїх страхів, сумнівів, незвичних бажань. Страждай, як ми страждали.

Вас образило оповідання Тані Малярчук? Так давайте заборонимо античних авторів, наприклад Сапфо, Овідія, бо вони теж небезгрішні. Нікого не обурює, що з програми в програму із зарубіжної літератури ставлять роман Оскара Уайльда “Портрет Доріана Грея”? А там чимало “полуничок”. Я вже не кажу про образотворче мистецтво. Боже мій, там стільки еротики! Геть його, зав’язати юнакам та юнкам очі!”, – пише Круглов.

Малярчук пише про те, що на дітей чекає в майбутньому. Пише про те, що навіть коли дитина огороджена від всього “дурного”, всеодно всередині неї щось є. Щось, що перевертає дитячу свідомість.

“Прочитайте цей твір. Можливо, він вам не сподобається, особливо, коли ви звикли до евфемізмів. Можливо, він викличе у вас деякі роздуми. Можливо, ви дещо зрозумієте в собі, у своїх дітях”, – зазначає Віктор.

Твори Тані Малярчук було запропоновано для читання в 11 класі за програмою профільного рівня, авторами якої були: М. Г. Жулинський — академік НАН України, доктор філологічних наук, професор, директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України; Г. Ф. Семенюк — доктор філологічних наук, професор, директор Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Р. В. Мовчан, М. М. Сулима — доктори філологічних наук; Н. В. Левчик, М. П. Бондар, О. А. Камінчук — кандидати філологічних наук; В. І. Цимбалюк — кандидат педагогічних наук, заслужений учитель України. Вони побачили в них зовсім не те, що вразило дописувачку у Facebook. А побачили історію і сповідь про складний шлях дорослішання, про родинні стосунки, про любов і відчуження близьких людей.

Читайте також: В Івано-Франківську студенти-іноземці відсвяткували “Дівалі”. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...