На Тисменничині рятувальники провели для учнів урок безпеки життєдіяльності

Правила безпеки життєдіяльності варто знати всім, а підростаючому поколінню – тим паче. Уміння адекватно та грамотно діяти у небезпечній ситуації потрібне маленьким громадянам і...

Правила безпеки життєдіяльності варто знати всім, а підростаючому поколінню – тим паче. Уміння адекватно та грамотно діяти у небезпечній ситуації потрібне маленьким громадянам і на вулиці, і вдома.

Днями працівники аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України в Івано-Франківській області завітали на урок безпеки життєдіяльності у загальноосвітній школі села Марківці Тисменицького району, інформує прес-служба ОДА.

Навчальне заняття, що складалось з теоретичної та практичної частин, для дітей провели медик і фахівець групи радіаційного та хімічного захисту.

Медик управління ДСНС в області нагадав дітям основні правила надання першої домедичної допомоги, а також продемонстрував їх на практиці за допомогою спеціальних навчальних засобів.

Фахівець групи радіаційного та хімічного захисту розповів про специфіку власної роботи та пояснив, чим небезпечна радіація. Також рятувальник продемонстрував спеціальні технічні прилади, що використовуються при роботі з біологічними чи хімічними загрозами. Особливу цікавість у дітей викликала можливість приміряти справжній протигаз та захисний костюм. 

Тематичні заходи з безпеки життєдіяльності й надалі проводитимуться у загальноосвітніх навчальних закладах області. Вони, без сумніву, допоможуть прикарпатським школярам свідоміше ставитися до безпеки власного життя та життя оточуючих.

Читайте також: В Івано-Франківську студенти-іноземці відсвяткували “Дівалі”. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...