Відомі франківці та молодь долучилися до національного диктанту єдності. ФОТО

У п’ятницю, дев’ятого листопада, у стінах Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся традиційний радіодиктант національної єдності, присвячений Дню української писемності і мови. Вже...

У п’ятницю, дев’ятого листопада, у стінах Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся традиційний радіодиктант національної єдності, присвячений Дню української писемності і мови.

Вже 18 рік поспіль університет долучається до написання диктанту. І втретє близько сотні студентів вишу зібралися в аудиторії разом з відомими людьми Івано-Франківська та області, аби долучити до акції.

Цьогоріч Всеукраїнський диктант єдності “Крила України” складався зі 150 слів. Озвучував його мовознавець Олександр Авраменко, інформує “Галка”.

До написання долучилися ректор університету Ігор Цепенда, директор Івано-Франківської філармонії імені Іри Маланюк Василь Тимків, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, продюсерка філії ПАТ НСТУ Регіональна дирекція “UA:Карпати” Галина Держипільська та інші відомі особистості.

Ігор Цепенда вважає, людина постійно повинна себе екзаменувати. Зі студентами регулярно проводять подібні заходи.

“Якщо людина дбає про свій фізичний стан – вона робить ранкову зарядку. Так і з мовою. Якщо хочеш бути осідченим, треба вдосконалювати інтелектуальні навички. Ми повинні відчувати мову, вона – внутрішній світ нашої нації, – каже Цепенда.

Диктант можна забрати зі собою додому і перевірити його самостійно. Або, протягом 9-10 листопада надіслати рукопис у місто Київ, на адресу Хрещатик, 26. Індекс: 01001.

Також можна сфотографувати диктант і надіслати на електронну адресу: [email protected]

Читайте також: Християнство в Україні: у Франківську провели Всеукраїнську наукову конференцію. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...