Марина Порошенко завітала на фестиваль етномоди в Івано-Франківську. ФОТО

Марина Порошенко відвідала у Франківську фестиваль етномоди “Край.Ка Дизайн”. Фестиваль приймає Університет Короля Данила. Він проходить за підтримки Українського культурного фонду, інформує “Галка” “Чому Крайка? Ми...

Марина Порошенко відвідала у Франківську фестиваль етномоди “Край.Ка Дизайн”.

Фестиваль приймає Університет Короля Данила. Він проходить за підтримки Українського культурного фонду, інформує “Галка”

“Чому Крайка? Ми хочемо об’єднати цією крайкою всі регіони України, аби це став яскравий етнофестиваль моди та краси”, – каже одна з організаторок Тетяна Терсенова-Заводовська.

Першою представили колекцію “Вуставка”. Моделі були одягнуті в сукнях пастельних тонів з великими виставками вишивки та декоративними котасиками, ремінцями. (Дизайнер Марія Чернова)

Наступними представили колекцію дизайнерки Оксани Бейлах у стилі неофольк, а також міні-колекцію її учениці Яни Касян. Дівчата були вбрані у яскраві спідниці у поєднанні з сірими, чорними, оверсайзними сорочками, що були вишиті у тон до спідниць.

Далі показали колекцію відомої дизайнерки Любці Чернікової. Дівчата були одягнуті у костюми персикового та білих тонів. Переважали легкі тканини, пір’я та атлас. Декоративна вишивка із елементами мережива та стрази.

Також представили колекцію профучилища №1. Переважав верхній одяг у традиційних у традиційних українських кольорах. Також презентували колекцію професійного одягу із вкрапленнями українських елементів.

“Я рада відкривати етно-фестиваль Край.Ка Дизайн, адже цей проект був підтриманий Українським культурним фондом, отримав від експертів вельми високу оцінку. Я вітаю з цим організаторів. Я з великим задоволенням сьогодні побачила колекції наших дизайнерів і хочу подякувати їм за популяризацію української моди та виробника. Я дуже люблю одягати вбрання наших дизайнерів, на знакові події обов’язково, аби популяризувати рідну моду. Дякую всім присутнім у цій залі за інтерес до української культури, а організаторам за те, що зберігають українські традиції”, – сказала Марина Порошенко.

Організатори фестивалю вручили Марині Порошенко квіти та подарунок.

Читайте також: На Вовчинецьких горах облаштують дитячий простір, велодоріжки та оглядовий майданчик

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...