“Ми хочемо збільшити інвестиції у бізнес міста”, – волонтер Корпусу миру про роботу в Івано-Франківську

У міській раді почав працювати волонтер Корпусу Миру США, випускник Єльського університету  Ерік Фейн. 25-річний американець вірить у потенціал українців, тому зізнається, що готовий...

У міській раді почав працювати волонтер Корпусу Миру США, випускник Єльського університету  Ерік Фейн.

25-річний американець вірить у потенціал українців, тому зізнається, що готовий допомагати країні, котра розвивається. До свого приїзду в наше місто Ерік вже працював у Житомирському центрі зайнятості, пише Західний кур‘єр.

– Еріку, ваш приїзд до Івано-Франківська, однозначно, не міг бути непоміченим. Розкажіть, чому саме ваш вибір впав на наше місто?

– Зараз в Україні розпочали свою роботу понад 140 волонтерів Корпусу Миру. В Івано-Франківську нас є, здається, п’ятеро. Я один, хто пішов працювати у структури міської ради. Ми особисто не обираємо, куди нам їхати. То був не мій вибір, а працівники Корпусу Миру направили мене сюди. До цього ми подавали свої анкети, а працівники Корпусу Миру вивчали наші здібності. А вже відповідно до них направляли на роботу.

– Часто роботу чиновників сприймають як рутину або взагалі непотрібну справу. Ви працювали у Житомирському центрі зайнятості. Як вам робота українських чиновників? Чи змінилося у вас враження до і після такої роботи?

– У Житомирі я разом із іншими волонтерами щодня вивчав українську мову по три-чотири години. Потім я працював у Житомирському центрі зайнятості та Молодіжній громадській організації «Паритет». Центр зайнятості – це дуже ефективна організація, там не так погано, як здається. Ми допомагали проводити тренінги та семінари. Ми ділилися американським досвідом. Я зрозумів, що є багато людей, котрі хотіли б кращого життя для міста.

– В управлінні інвестиційної політики ви будете втілювати нові інвестиційні проекти. Що це буде? Ви будете налагоджувати стосунки із новими містами та країнами?

– Моя робота тут насправді дуже цікава. Ми хочемо збільшити інвестиції у бізнес цього міста. Якщо ми зможемо збільшити інвестиції, то й  саме місто стане набагато кращим. Я ще не знаю всіх проектів, над якими буду тут працювати, але найперше я почав вивчати інвестиційний клімат міста. У мене є досвід роботи із великими компаніями у Сполучених Штатах щодо просування їхньої продукції на міжнародні ринки. Думаю, зможу тут реалізувати схожі проекти.

– Наскільки ви знайомі з економічною ситуацією в Україні та Івано-Франківську зокрема?

– Працівники цього управління набагато більше знають про економічну ситуацію в Івано-Франківську. Але я багато читав і зараз знайомлюся із потенційними можливостями економіки. Я знаю декілька причин, чому іноземні компанії можуть зацікавитися співпрацею з Івано-Франківськом. Над цим і працюватиму.

– Чимало українців готові виїхати на проживання в Америку і втілити свою американську мрію. Яким може бути ваше втілення американської мрії в Івано-Франківську?

– Я тут, тому що вважаю Україну дуже цікавою країною. Я хочу поділитися досвідом співпраці бізнесу між країнами. Ми віримо в потенціал українців і України. Я хочу працювати з українцями.

– Ви вірите в потенціал українців, але українці не вірять самі в себе і виїжджають на роботу за кордон.

– Я не думаю, що це правда, що багато українців не вірять у свою країну. Я працював тут із багатьма людьми, які люблять свої міста і хочуть всього найкращого для свого краю.

– Чим жертвуєте заради роботи тут?

– У Чикаго я мав дуже цікаву роботу. Там я працював консультантом. Але я прагну здобути якийсь інший досвід, тому й вирішив спробувати себе в іншій сфері.

– На вас покладають роботу із проектами, новими ідеями, а також співпрацю із новими іноземними клієнтами та містами? З ким ви б хотіли співпрацювати? Яку галузь плануєте розвивати?

– Зараз ми працюємо із Польщею, Румунією, Угорщиною. Але я ще не встиг за декілька днів настільки зануритися у справи. Думаю, що той факт, що я добре говорю англійською, можна буде використати для співпраці із іншими англомовними країнами.

– Чи хотіли б ви продовжити працювати десь в органах місцевого самоврядування після роботи в Івано-Франківську?

– Я не знаю, що робитиму через два роки. Цілком можливо, що я буду навчатися в магістратурі університету.

– Ви вже мали можливість побачити Івано-Франківськ. Хотіли б тут жити?

– Можливо. Це дуже гарне місто. Тут багато церков, мені подобаються центральні вулиці без автомобілів, а також багато парків у центрі міста. Це дійсно європейське місто.

Розмовляв Володимир БОДАК

Читайте також: У Франківський міськвиконком взяли на роботу американця. ФОТО

Категорії
ІНТЕРВ'Ю
Новини
Loading...