Відомі зірки приміряли традиційні весільні костюми Прикарпаття. ФОТО

“Українська Правда” публікує спецпроект “Щирі. Свята” – серію матеріалів, присвячених вбранню і традиційним народним святам. На Гуцульщині вінчалися о другій половині дня, а саме святкування було...

Українська Правда” публікує спецпроект “Щирі. Свята” – серію матеріалів, присвячених вбранню і традиційним народним святам.

На Гуцульщині вінчалися о другій половині дня, а саме святкування було уночі. Під час вінчання до церкви приходили лише 12-15 пар дружок та дружбів, батьки та хрещені батьки молодих, пише WestNews.

Учасниці приміряли автентичні святкові строї. Для образу Тіни Кароль підібрали унікальне весільне гуцульське вбрання, яке спеціально для зйомки привезли з Івано-Франківської області. Бавовняна сорочка, вишита хрестиком, була підперезана цінним жакардовим поясом. Доповнює всю красу строю Тіни Кароль вінок зі сухозлітки, намистин та фігурних леліток.

З територією Гуцульщини межує Покуття, де весільний одяг відрізнявся від інших регіонів. Образ нареченої з цього регіону у календарі “Щирі. Свята” втілює телеведуча Маша Єфросініна.

Вона одягнена в пишно оздоблену весільну сорочку, а також кептар – жилет з овечої шкіри та хутра, декорований аплікаціями зі шкіри, вовняними шнурами, китицями та смушком.

На заможність нареченої вказують і прикраси: скляні намиста, дороге венеційське скло та монети. Під самою шиєю можна побачити плетену з бісеру силянку і перли – природний матеріал, який мав енергетику довголіття, родючості та жіночності.

“Унікальним є вінок на героїні, який уподібнює сонце. Він доповнюється променями та заповненими скляними намистинами”, – коментує Олександра Сторчай.

Читайте також: В Опришівцях парафія Святої Параскеви відзначила храмове свято. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...