Відомий американський отохірург 10 днів навчатиме прикарпатських лікарів оперувати вуха. ВІДЕО

Протягом 10 днів відомий американський отохірург Річард Вагнер навчатиме місцевих лікарів нових методів оперування вуха, які вже давно використовують за океаном.   За 10...

Протягом 10 днів відомий американський отохірург Річард Вагнер навчатиме місцевих лікарів нових методів оперування вуха, які вже давно використовують за океаном.

 
За 10 днів планують провести близько 30 складних операцій і кожну записуватимуть на відео, йдеться у сюжеті “Каналу 402“, пише Вільне.Інфо.
 
“Усі оперативні втручання записуватимуться на відео, а після робочого дня переглядатимуться для того, щоб подивитися сам процес роботи – що зроблено добре, а над чим ще потрібно працювати. А ще під час перегляду відео медики зможуть мені ставити питання, як робити той чи інший процес під час складних операцій”, – розповідає Річард Вагнер.
 
З усіма пацієнтами доктор Вагнер знайомився заочно. Для цього наші лікарі попередньо провели обстеження усіх хворих та висилали дані американцю. Річард зізнається, був вражений, коли ознайомився з паперами та побачив, як багато українців із запущеними хворобами вух. Все через те, що в медичних університетах вивченню захворювань вух приділяють надто мало уваги.
 
“Україна має дуже мало хірургів, які можуть оперувати вухо, але потреба є велика. У нас є фахові лікарі, але бракує достатньо освітньої програми, щоб було більше лікарів, хто зможе допомагати пацієнтам з проблемами зі слухом. Із власного досвіду бачу, що Україні потрібно включати навчання по хірургії вуха у післядипломну освіту, щоб це була окрема спеціальність, як за кордоном”, – каже Вагнер.
 
З Центральною міською клінічною лікарнею Івано-Франківська Вагнер працює вже три роки. Щороку приїжджає сюди не з пустими руками. За цей час подарував лікарні операційний мікроскоп та набір спеціальних інструментів. Та найважливіше – це досвід, яким ділиться отохірург з місцевими лікарями.
 
“Щоб поїхати за кордон та постажуватись чи повчитись, треба було би заплатити в залежності від терміну мінімум від 50 тисяч доларів. Чи не потрібно це робити тут, щоб ці люди із задоволенням приїжджали до нас і вчили наших спеціалістів. Це є необхідність на сьогоднішній день. Якщо приїжджає людина зі світовим визнанням, зі світовим іменем і наші спеціалісти біля неї стоять, дивляться, працюють і асистують, спілкуються, консультують пацієнтів – це є величезна школа”, – зауважує головний лікал ЦМКЛ Тарас Масляк.
 
Наступний візит в Україну Річард Вагнер планує вже через півроку.
 
Категорії
Новини
Новини
Loading...