Марцінків розповів, що робить для втримання молодих спеціалістів у місті

На засіданні виконавчого комітету управління праці прозвітувало про роботу із закладами професійно-технічної освіти Івано-Франківська. Свою думку щодо цього висловив Руслан Марцінків, повідомляють на сайті...

На засіданні виконавчого комітету управління праці прозвітувало про роботу із закладами професійно-технічної освіти Івано-Франківська.

Свою думку щодо цього висловив Руслан Марцінків, повідомляють на сайті міського голови.

«Проблема в тому, що зараз ті спеціальності, які готують наші ПТУ не відповідають реальним вимогам ринку. Треба якось узгодити ці моменти. Хоч місто фінансує галузь, але впливати на адміністративні рішення ми не можемо. Бо всі нові спеціальності слід далі відкривати через київські міністерські кабінети.  А там відкривати потрібні саме франківську спеціальності не поспішають.

Нам віддали усе фінансове навантаження галузі, натомість матеріально-технічна база лишилась в компетенції держави. Це нонсенс! Треба виправляти ситуацію і ми готуємо лист до уряду про готовність взяти на баланс франківські училища.

Я хочу, щоб всі 9 закладів підготували перелік продукції, яку можуть виготовляти на потреби міста. Приміром, 21-е училище славиться ковкою і готове долучатись до реставрації дверей.

На сесії міської ради прийняли програму співпраці ПТУ та промислових підприємств. В її межах підприємства залучаються до навчального процесу, студенти проходять практику на виробництві, а випускники отримують роботу. Проте я часто спілкуюсь з керівниками підприємств. От Руслан Терешко мені жалівся, що з усіх студентів ПТУ на ЛРЗ залишився працювати тільки один!

На ВО «Карпатах» теж є проблеми з кадрами. Усі кваліфіковані робітники виїжджають за кордон. Вихід один – піднімати зарплату до конкуретної. Я поставив це завдання перед директорами комунальних підприємств, де зараз теж катастрофічний брак працівників. Тільки так зможемо втримати молодих спеціалістів вдома», – пояснив Руслан Марцінків.

Читайте також: Як в Івано-Франківську відзначатимуть День Гідності та Свободи

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...