Франківську оперу Aerophonia покажуть в кінотеатрі “Київ”

5 грудня на великому екрані кінотеатру “Київ” покажуть відеоверсію унікальної футуристичної опери AEROPHONIA. Опера AEROPHONIA – продовження музичних експериментів формації NOVA OPERA. Розвиває жанр...

5 грудня на великому екрані кінотеатру “Київ” покажуть відеоверсію унікальної футуристичної опери AEROPHONIA.

Опера AEROPHONIA – продовження музичних експериментів формації NOVA OPERA. Розвиває жанр та наповнює новими смислами сучасну музику, пише Репортер.

Це опера, що вразила своїм експериментом та стала рекордом України.

Композитори музичної формації NOVA OPERA – Роман Григорів та Ілля Разумейко – поєднали здавалося б непоєднувані речі: сонорику авіа-турбіни з григоріанським хоралом, монгольскими колисковими та тріп-хоповими ритмами.

В опері AEROPHONIA нарівні з виконавцями та інструменталістами зазвучав двигун справжнього літака АН-2.

Чому АН-2? – Тому що це флагман вітчизняної авіації, найкрутіший біплан у світі. Минулого року відсвяткував 70-річний ювілей. Його діапазон – 4 з половиною октави. Тональність в АН-2 змінюється при зміні кута переміщення лопаті. Наживо його звук дорівнює 120 кВт, це, наче рок-концерт.

Оперою AEROPHONIA відкрився цьогорічний фестиваль PORTO FRANKO.

“Я навчилася: хрипіти, сипіти, гроулити, скрімити, декламувати, писати тексти французькою, англійською, після цього всього підніматися в третю октаву ніжним піано і “звалюватися” звідти у потужний рик . Я навчилася любити низькі частоти. Не боятися стояти на триметровій платформі, коли в спину тобі дихає турбіна АН-2″, – зізналася вокалістка формації NOVA OPERA Мар’яна Головко.

До проекту також був залучений відомий письменник – Юрій Іздрик. Його тексти лягли в основу опери, та й він став одним із виконавців деяких партій.

“Я з дитинства мріяв виступати, збирати стадіони. Проте, письменство мені цього не дало. А співпраця з геніальним колективом NOVA OPERA здійснила мою давню мрію”, – поділився Юрій Іздрик.

Читайте також: На Прикарпатті п’ять туристичних садиб отримали вищу категорію

Категорії
Новини
Новини
Loading...