Один з поранених моряків, яких захопили в Керчі, виявився франківцем

Поранений під час захоплення 25 листопада Росією українських суден моряк ВМС ЗСУ Андрій Ейдер, який виявився франківцем, дістав легкі поранення, його стан наразі стабільний....

Поранений під час захоплення 25 листопада Росією українських суден моряк ВМС ЗСУ Андрій Ейдер, який виявився франківцем, дістав легкі поранення, його стан наразі стабільний.

Про це журналістам розповіла матір Андрія – Євгенія Ейдер, повідомляє Громадське. За її словами, востаннє вона бачила сина, коли він пішов підписувати контракт з ВМС ЗСУ. Останнім часом вони спілкувались в телефонному режимі та у Facebook. Про поранення сина жінка дізналася зранку 26 листопада від російської журналістки з Москви.

“Я так само володію інформацією, як і всі — з відкритих джерел. Інформація є з російських ЗМІ та деяка інформація підтверджена через наші зв’язки. Вперше мені про поранення сина повідомила російська журналістка З Москви сьогодні зранку. Я знаю, що він поранений, лежить в Керчі, поранення легкі, стан стабільний. Востаннє бачила його, коли він пішов підписувати контракт. Ми живемо у різних містах, він в Одесі, а ми в Івано-Франківській області. З ним спілкувалися у фейсбуці найчастіше, — зазначила Ейдер.

Жінка повідомляє, що наразі вона тримає зв’язок з українськими військовими.

Нагадаємо, що зранку 25 листопада три українські військові кораблі направлялися з Одеси до Маріуполя. Їхнє попередження про перетин Керченської протоки російські прикордонники начебто не отримали.

Росіяни розцінили це як перетин кордону. Кораблі ВМС РФ спробували заблокувати українців, один з кораблів протаранили. Росія закрила Керченcьку протоку для проходу будь-яких кораблів. У небо підняли вертольоти та штурмовики. Ввечері стало відомо про затримання ФСБ трьох українських кораблів. Затримування супроводжувалося вогнем. Поранені шестеро українців, двоє з них – у важкому стані.

Читайте також: Правоохоронці Івано-Франківщини попереджають: за перекриття дороги загрожує кримінальна відповідальність

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...