Актуальні питання будівництва на Прикарпатті обговорили під час наради в ОДА

Під керівництвом першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марії Савки відбулася розширена нарада «Реалізація містобудівної політики на регіональному та місцевому рівнях, актуальні питання будівництва та...

Під керівництвом першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марії Савки відбулася розширена нарада «Реалізація містобудівної політики на регіональному та місцевому рівнях, актуальні питання будівництва та розвитку регіонів».

Участь у ній взяли головний архітектор області Микола Дорошенко, начальник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Ігор Мусіловський, директор ОКП «Івано-Франківськ ОБТІ» Василь Бегей, директор філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в області Роман Гуз, архітектори районів та міст Прикарпаття, представники департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА.

За словами Марії Савки, питання реалізації містобудівної політики на Івано-Франківщині сьогодні хвилюють не лише представників будівельної галузі, а й пересічних жителів. Адже, вкладаючи власні кошти у зведення будівель, прикарпатці повинні бути впевненими у дотриманні законодавчих норм при проведенні будівництва.

«Сьогодні індекс будівельної продукції на Івано-Франківщині у порівнянні за десять місяців поточного року із минулорічним показником складає 124, 3 відсотки, – підкреслила Марія Савка. – Це свідчить про те, що обсяги будівництва цьогоріч зросли на чверть і забезпечили області 12-те місце у рейтингу серед інших регіонів держави».

Марія Савка також зазначила, що для розвитку галузі сьогодні наявні і фінансові ресурси. Це, зокрема, і кошти Державного фонду регіонального розвитку, інфраструктурної субвенції для об’єднаних територіальних громад тощо. Також для ефективної роботи в даній сфері важливо дотримуватися нових будівельних норм  та норм чинного законодавства.

Під час наради йшлося про впровадження механізмів прозорості та відкритості дозвільних процедур у будівництві, реалізацію порядку проведення технічного обстеження об’єктів, збудованих на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільних документів на виконання будівельних робіт, проведення експертизи, порядок розгляду проектів містобудівної документації архітектурно-містобудівною радою на обласному та місцевому рівнях, шляхи впровадження містобудівного кадастру.

Читайте також: У Франківськ на збори приїде голова всеукраїнської організації “АвтоЄвроСили”

Категорії
Новини
Новини
Loading...