На Прикарпатті допомагають юним жертвам домашнього насильства. ВІДЕО

Проблема запобігання та подолання насилля над дітьми у сімейному середовищі потребує передусім зміни ставлення до цього явища у суспільстві. Привернення уваги громадськості до необхідності...

Проблема запобігання та подолання насилля над дітьми у сімейному середовищі потребує передусім зміни ставлення до цього явища у суспільстві.

Привернення уваги громадськості до необхідності викорінення різних форм насильства, від якого страждають найбільш вразливі верстви населення, передусім діти, – головна мета кампанії «16 днів проти насильства». Так кажуть у Нацполіції в Івано-Франківській області, пише Бліц-Інфо.

Поліцейським нерідко доводиться захищати малюків та підлітків від жорстокого поводження. Для мінімізації наслідків домашнього насилля поліція діє злагоджено з іншими зацікавленими службами.

Директор обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Василь Серденько розповідає, що у їхній заклад потрапляють діти, які зазнали сімейного насильства або були свідками насильства.

“Практично з кожною дитиною потрібно працювати, щоб вивести з того стану і привести до психічного рівноваження. Психологічні зриви і психологічне насильство, як будь-яка хвороба. Чим швидше ми зреагуємо, тим буде кращий результат”,- пояснює Серденько.

Щоб не втрачати час і не продовжувати страждання маленьких жертв домашнього насилля, треба, передовсім,не замовчувати такі факти.

“При розмові з дітьми ми завжди зациклюємо увагу на тому, що діти повинні знати, куди їм звернутись”,- каже начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в області Алла Бойчук.

Читайте також: Поліцейські Івано-Франківська виявили авто з перевареними номерами

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...