Прикарпатська письменниця та журналістка Оксана Кузів відвідала Богородчанщину. ФОТО/ВІДЕО

29 листопада прикарпатська письменниця Оксана Кузів відвідала Росільнянський ліцей Богородчанського району. Гості заходу з перших хвилин були зачаровані розповідями поетеси. Навіть діти, яких часто...

29 листопада прикарпатська письменниця Оксана Кузів відвідала Росільнянський ліцей Богородчанського району.

Гості заходу з перших хвилин були зачаровані розповідями поетеси. Навіть діти, яких часто важко зацікавити чимусь, з особливим блиском в очах спостерігали та слухали все, що відбулося на заході, пише Місто.

Зазвичай у школах проводять відкриті уроки. Сьогоднішня зустріч – новий формат, який більш цікавий дітям. Коли діти стають в чергу, щоб придбати книгу чи зробити фото, хіба це не найбільша нагорода? – комунтує директор Росільянського ліцею Ярослав Береговський.

Під час зустрічі вихованці ліцею дивували письменницю своїми вокальними здібностями та акторсьою майстерністю. Учасники театрального гуртка під керівництвом Лідії Мандзюк поставили уривок з творіння пані Оксани під назвою “Таїнство”.

Мене завжди вабили села, і тому туди я їду з особливим трепетом. Люди у місті мало не щодня мають презентації та схожі заходи, а люди в селі знають тільки одне – праця. Вони обділені увагою авторів, адже кожен розуміє, що це далека дорога, мала аудиторія. Вони думають, що люди в селах не читають. Це не правда, вони читають. Просто їм потрібно подавати літературу, яка б зачепила їх за живе. Вони чекають на щось вартісне, щось таке, що б торкнулося їхнього серця, – розповідає Оксана Кузів.

Діти готувалися до зустрічі з поетесою і підготували їй відеопрезетанцію її віршів. Серед дітей також декламувала вірш дівчинка, яка трохи відрізнялася від інших – “дитина сонця”. Попри певні вади розвитку маленька Марічка змогла вивчити вірш та розповісти дійсно по-особливому. Вона мала прийти на зустріч, але надто перехвилювалася та не змогла. Зворушена пані Оксана передала дівчині подарунок – свою книжку з автографом та побажаннями.

Я дуже задоволена результатом заходу, все було неймовірно щиро. Я дякую Богові за те, що Він дозволив, щоб ця зустріч відбулася. Ніколи не буває випадкових зустрічей, вони завжди для чогось створені: щоб показати людину іншим, донести щось цікаве. Я дуже щаслива, що пані Оксана погодилася приїхати до нас, а діти вживу побачили відому поетесу. Оксана Кузів показала іншим, як можна зацікавити людей та триматися перед публікою, – розповідає організаторка зустрічі, вчителька українсьої мови та літератури Уляна Канюк.

Після заходу діти з захопленням купляли книжки, брали автографи та фотографувалися.

Не знаю як описати свої емоції! Просто вражена та щаслива, – ділиться вихованиця Росільнянського ліцею Вікторія Лешко.

Читайте також: Франківські школярі переспівали хіти “Скрябіна”. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...