У селі Вістова на ріці Лімниці оселилися лебеді. ФОТО/ВІДЕО

У соцмережі оприлюднили неймовірні фото лебедів, які повернулися на Лімницю в селі Вістова Калуського району. Фото та відео оприлюднив  калушанин Олександр Кніпа, пишуть “Вікна”. “Лебедина радість....

У соцмережі оприлюднили неймовірні фото лебедів, які повернулися на Лімницю в селі Вістова Калуського району.

Фото та відео оприлюднив  калушанин Олександр Кніпа, пишуть “Вікна”.

“Лебедина радість. У селі Вістова Калуського району. Лебеді-шипуни повернулися на р. Лімницю. Я впевнений, що багато жителів району відвідають цих красень. Так, що любі друзі підгодовуйте правильно лебедів”, – йдеться у дописі.

У селі неподалік Калуша вже два роки поспіль на зимівлю залишаються десятки лебедів. Нагадаєм, що минулого року їх прилетіла рекордна кількість – понад 70 особин. Певно зимуватимуть у Вістовій і цьогоріч.

Траплялося, що птахи прилітали із країн Балтії, Польщі, Білорусі. Єдиного місця, де вони зимують, немає. Можуть бути на Бурштинському водосховищі, Дністрі, Лімниці, Бистриці, аби водойми лиш не замерзали.

В Україні зустрічаються три види цих птахів. Лебедя малого або тундрового, а також лебедя-кликуна на Прикарпатті побачиш рідко. Найчастіше зустрічаються лебеді-шипуни.

Орнітологи просять у жодному разі не годувати їх хлібом, бо це їм шкодить. Краще зерном, овочами.

Світлина від Oleksandr Knipa.

Світлина від Oleksandr Knipa.

Світлина від Oleksandr Knipa.

Світлина від Oleksandr Knipa.

Читайте також: У мережі з’явилися неймовірні світлини зимового Снятина з висоти пташиного польоту. ФОТО

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...