Поліція Прикарпаття перевірятиме місця продажу ялинок

З 10 грудня правоохоронці перевірятимуть місця заготівлі та продажу ялинок на наявність дозвільних документів. Кожне хвойне дерево підлягає маркуванню бирками зі штрих-кодами. Тільки за...

З 10 грудня правоохоронці перевірятимуть місця заготівлі та продажу ялинок на наявність дозвільних документів.

Кожне хвойне дерево підлягає маркуванню бирками зі штрих-кодами. Тільки за наявності таких бірок ялинка вважається законно придбаною, інформує Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Самовільне вирубування дерев хвойних порід тягне за собою накладання штрафу згідно зі Ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Незаконна рубка…” – 538,99 грн, де 85 грн адміністративний штраф та 453,99 грн, збитки за одну незаконно зрубану новорічну ялинку. У випадку, якщо незаконно вирубано значну кількість ялинок і розмір збитків лісовому господарству визнано істотним, винна особа несе відповідальність згідно зі Ст.246 Кримінального кодексу України “Незаконна рубка лісу”. Санкція статті передбачає штраф від трьохсот (5100 грн) до п’ятисот (8500 грн) неодатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутих ялинок.

Про походження придбаної новорічної ялинки кожен бажаючий може дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті підприємства оператора www.ukrforest.com (послуга бузкоштовна). Реалізація законно заготовлених новорічних ялинок лісгоспами області буде проводитись у лісництвах, лісгоспах та на ринках області.

Читайте також: У зв’язку з приїздом президента франківські комунальники перестали монтувати ялинку

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...