У Коломиї не вистачає ліків для хворих на кір

У коломийській інфекційній лікарні кажуть, що кількість пацієнтів, хворих на кір, зростає. Станом на 4 грудня зареєстровано 56 осіб, з них 34 дитини. Лікарня...

У коломийській інфекційній лікарні кажуть, що кількість пацієнтів, хворих на кір, зростає. Станом на 4 грудня зареєстровано 56 осіб, з них 34 дитини.

Лікарня забезпечена медикаментами менше, ніж на 50 відсотків. Такий стан не може не викликати серйозного занепокоєння, пише Дзеркало медіа.

Лікар-епідеміолог Анатолій Братівник повідомив, що захворюваність на кір проходить хвилеподібно. Попередня хвиля спостерігалася в 2008-2010 роках. Минулого року пішла чергова хвиля, яка досягла свого піку тепер – наприкінці осені- початку зими.

З усіх 223 хворих, зареєстрованих від початку цього року, 80 осіб захворіли в листопаді. Найбільше дітей і підлітків. Одна дитина потрапила до реанімації, її вилікували. Цей рік – “рекордний” на масові захворювання кором. Так, у медколеджі 18 студентів захворіло одночасно.

Переважна більшість захворілих – невакциновані хворі, як ми вже згадували – діти й підлітки.

Лікарі застерігають: кір може ввести в оману, бо починається з симптомами звичайної застуди. Далі проходить висипка на тілі, а це означає, що хвороба є інфекційною. Передається кір повітряно-крапельним шляхом. Якщо його вчасно не вилікувати, то можуть виникнути серйозні ускладнення.

Читайте також: На Прикарпатті померла монахиня, яка 60 років життя присвятила служінню. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...