“Людина року – 2018”: історія франківчанки, яка знайшла себе у “чоловічій” професії

Це історія про жінку в чоловічій професії. Вона руйнує стереотипи і заслуговує поваги колег.   Лілія Книш працює в “Електроавтотрансі” з 87-го року. Пройшла...
Це історія про жінку в чоловічій професії. Вона руйнує стереотипи і заслуговує поваги колег.
 

Лілія Книш працює в “Електроавтотрансі” з 87-го року. Пройшла шлях від водія тролейбуса до ревізора з безпеки руху, потім – провідний ревізор. Тепер вона начальник служби. Розповідає, що досвід роботи водієм чимало допомагає на новій посаді, бо знає різні нюанси і тепер її неможливо ошукати, пишуть Версії з посиланням на сайт Руслана Марцінківа.

Навчалась у Вінниці в трамвайно-тролейбусному училищі. Коли повернулась в Івано-Франківськ, тут все здавалось новим, зовсім інший рухомий склад. У нас на той час вже були «Шкоди»! До 2000 року працювала водієм від дзвіночка до дзвіночка, навіть у декреті не затрималась ні дня. Були різні цікаві випадки, пасажири всілякі траплялись. Для водія головне, щоб скарги не було від пасажирів, зізнається пані Лілія.

На підприємство прийшла молодою 18-річною дівчинкою. «У нас було шість тролейбусів на лінії. Приїжджаю я на зупинку «Радіозавод», стоять бабусі, одна другій каже: «Мару, ти сюди не сідай, бо тато купив їй права і той автобус, ми почекаємо краще хлопа». А я собі думаю: «Чекайте-чекайте, позаду їде ще 5 тролейбусів і 5 дівчат», – пригадує зі сміхом.

Загалом, каже пані Лілія, багато цікавих історій траплялось. Всі вони залишили по собі особливе відчуття професії, якого не вчать ні в якому виші. Хоч займає зараз керівну посаду, проте не втратила людяності і товариські стосунки в колективі їй не чужі. А загалом, жінка за кермом – це круто, особливо якщо йдеться про пані Лілю!
 
Категорії
Новини
Новини
Loading...