На Прикарпатті підробляли спортивне харчування. ФОТО

Сьогодні, 6 грудня, слідчі поліції Івано-Франківської області розшукали осіб, які довший час обманювали покупців неякісною продукцією. Наразі тривають обшуки і вилучається фальсифікована спортивну продукція....

Сьогодні, 6 грудня, слідчі поліції Івано-Франківської області розшукали осіб, які довший час обманювали покупців неякісною продукцією. Наразі тривають обшуки і вилучається фальсифікована спортивну продукція.

Вони виготовляли незаконну продукцію як вдома, так і в спеціально створених цехах.

Правоохоронці на такі шахрайські методи заробітку звернули увагу, бо почастішали звернення від мешканців щодо неякісного спортивного харчування. Крім незадоволених покупців, до поліції зверталися власники відомих торгових марок.

Стверджували, що під їх марками продається фальсифікований продукт, який вони помітили в мережі. На такі звернення поліцейські Прикарпаття розпочали кримінальне провадження. З’ясували, що незаконним продажем через інтернет займалися шестеро мешканців області. Для цього створили спеціальні сайти. Їх вік від 20-ть до 30-ть років. Усі вони – не судимі.

Такий «бізнес» влаштували і в Франківську, і в районних центрах. Його влаштували в антисанітарних умовах. Поліцейські вилучили пакувальні матеріали для продукції, неякісне спортивне харчування і техніку. Наразі точну кількість вилученого вказати не можемо, бо слідчі дії тривають, але орієнтовно це понад одна тонна продукції. Сума коштів за вилучене – понад 200 тис грн. Що цікаво, шахраї відправляли товар по всій країні, а не тільки в межах Івано-Франківської області. На жаль, від таких спортивних добавок у людей погіршилося самопочуття. Адже шахраї в упаковку додавали всього 20% справжньої спортивної продукції, а решта – харчові добавки. 

Такі незаконні дії підпадають під ст. 190 ККУ («Шахрайство»). Згодом чоловікам оголосять підозру.

Читайте також: Франківські поліцейські провели захід для дітей «Я маю право!» . ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...