На Франківщині проклали дві екостежки до водоспаду Дівочі сльози

В Івано-Франківській області біля Дністра облаштували дві екологічні стежки, які ведуть до водоспаду Дівочі сльози. Для цього розчистили стару дорогу, якою роками ніхто не...

В Івано-Франківській області біля Дністра облаштували дві екологічні стежки, які ведуть до водоспаду Дівочі сльози. Для цього розчистили стару дорогу, якою роками ніхто не користувався.

Про це повідомив директор КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” Михайло Ковтун, пише Укрінформ.

“Екологічні стежки, окрім спортивної активності, несуть освітню і пізнавальну інформацію, коли люди знайомляться з флорою та фауною Дністровського каньйону. Цього року нам вдалося зробити дві екологічні стежки, які об’єднали, до одного дива природи – водоспаду Дівочі сльози. Це екологічна стежка у селі Ісаків, загальною протяжністю 3,5 км, яка на березі Дністра з’єдналася зі стежкою у селі Незвисько. Для цього ми прочистили стару дорогу. Було важко, бо нею багато років ніхто не користувався. На території Ісаківської сільради встановили 6 альтанок, столи, лавки, місток, аби людям легше було добратися до водоспаду”, – повідомив Ковтун.

За його словами, великий обсяг робіт зробили волонтери. Усі маршрути промарковано. Інформаційні стенди обійшлися у 4 тис. грн. На стежках вдалося облаштувати ще два джерела. Відтак туристи за годину можуть дійти до водоспаду Дівочі сльози, а дорогою, на березі Дністра, комфортно перепочити.

Рекламувати ці стежки, каже Ковтун, не довелося. Щойно люди побачили у соцмережах фото розчищеної дороги, відразу біля Дністра з’явилися туристи.

“Наступного року у нас є пропозиція відкрити ще 6 екологічних стежок. Головне, аби було фінансування. У кожному населеному пункті біля Дністра ми шукаємо молодих людей, які хотіли б долучитись до туристичного бізнесу. Це – і сільський зелений туризм, і організація туристичного супроводу, і харчування, і екскурсоводи. Найближчі плани –  створити “Стежку равлика”, яка об’єднає береги Дністра з селом Копачинці і фермою равликів”, – зазначив Ковтун.

Тоді, стверджує він, туристи, які плавають Дністром, зможуть підніматися до населених пунктів, щоб скористатися необхідними послугами та знайти для себе цікаві атракції.

Водоспад Дівочі сльози розташований поблизу с. Ісаків Івано-Франківської області, біля ріки Дністер. Належить до пам’яток природи України. Його основою є мох, який упродовж століть ріс, відмирав і кам’янів, а назва походить від того, що краплини спадаючої води нагадують сльози. Згідно з легендами, у цій місцевості живуть русалки. Сучасні туристи стверджують, що іноді тут насправді трапляється марево, яке нагадує трьох дівчат.

Читайте також: У Галицькому НПП родина бурих ведмедів впала у зимову сплячку. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...