На Прикарпатті депутати вважають, що ЛГБТ є загрозою для України. ФОТО

Сьогодні, 7 грудня, в Івано-Франківську відбувається засідання двадцять шостої сесії обласної ради. Одним з питань порядку денного стало звернення до Президента, народних депутатів, Кабміну, ВРУ та...

Сьогодні, 7 грудня, в Івано-Франківську відбувається засідання двадцять шостої сесії обласної ради.

Одним з питань порядку денного стало звернення до Президента, народних депутатів, Кабміну, ВРУ та Ради національної безпеки щодо захисту інституцій сім’ї в Україні, пише Галицький Кореспондент.

У своєму зверненні депутати пишуть, що держава надає пріоритетну увагу лише штучно створеній проблемі так званої дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Мовляв, легалізація, поширення та сприяння способу життя ЛГБТ спільноти руйнуватиме інститут сім’ї – центральний компонент індивідуального, соціального та економічного розвитку будь-якого суспільства.

Івано-Франківська обласна рада просить зберегти чинну редакцію статті 51 Конституції України, в якій декларується, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки, вилучити словосполучення “сексуальна орієнтація” і “гендерна ідентичність” з Кодексу законів про працю України та з інших законів, законопроектів і урядових документів.

Окрім того, облрада просить заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, в тому числі у формі так званих “маршів рівності”, “прайдів”, “гей-парадів”, “фестивалів квір-культури” та ухвалити Закон України “Про заборону пропаганди гомосексуалізму” тощо.

“Мова – це наша зброя, і сім’я – це також наша зброя. Тож прошу підтримати звернення щодо захисту інституту сім’ї. Зміни до законодавства, які пропонує уряд – це перший крок до руйнування родини та суспільства. Це спроковує демографічну кризу в Україні та підірве спокій в соціумі. А якщо дитину усиновлять якісь трансгендери, це зруйнує її психіку, такого не можна допускати. Надання представникам ЛГБТ-спільноти додаткових прав спровокує зростання напруги в Україні”, – вважає Михайло Іваночко, депутат обласної ради.

Депутатка Ольга Галабала запитала в Іваночка, що таке гендерна ідентичність та гендерний стереотип, а також в чому різниця між цими термінами.

“Я висловив свою позицію. А на такі питання відповідати не буду. Це провокаційне питання”, – заявив Іваночко.

“Я питала про це не просто так. Адже гендерний стереотип – це коли в підручниках пише: “жінка має варити їсти, а чоловік заробляти гроші”. Я категорично проти цього, жінка і чоловік є рівними, і таких речей в 21-му століття не має бути. Українські дівчата заслуговують на повагу і на можливість вільно робити вибір, чим займатися у житті. Крім того, жінок треба захищати від насилля, бо маємо катастрофічну ситуацію”, – пояснила свою позицію Галабала.

За словами депутата Ігоря Дебенка, “всі ми є християнами, і потрібно жити так, як пише Біблія”.

“Давайте дітей робити по-старому”, – підсумував думки депутатів Манолій Піцуряк.

Івано-Франківська обласна рада проголосувала “за” це звернення. Голоси за нього віддали 56 депутатів.

Читайте також: На Франківщині таки заборонять російськомовний культурний продукт

Категорії
Новини
Новини
Loading...