У Франківську відкрили виставку малюнків дітей-сиріт про Миколая. ФОТО

В рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» у фортечній галереї Бастіон в Івано-Франківську відбулось офіційне відкриття виставки дитячих фотографій і малюнків. Це роботи...

В рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» у фортечній галереї Бастіон в Івано-Франківську відбулось офіційне відкриття виставки дитячих фотографій і малюнків.

Це роботи дітей, які живуть в інтернатах і притулках Івано-Франківської області, пише “Репортер” з посиланням на Мальтійську службу допомоги.

На відкриття зійшлися організатори, волонтери, капелан Мальтійської cлужби Допомоги, а також добрий друг акції, відомий художник Богдан Бринський.

З 7 грудня виставка також діє в облмуздрамтеатрі – до 19 грудня, Дня святого Миколая.

Акцію “Миколай йде до сиріт” мальтійці почали ще у 1998 році – з одного інтернату. Пройшло 20 років, і тепер мальтійський Миколай носить дарунки дітям із 22 інтернатів області, до акції долучилися тисячі благодійніків.

Крім того, щороку у рамках акції  відбувається конкурс малюнка на тему «Чудо святого Миколая». Усі діти, які мають бажання взяти участь у конкурсі, малюють своє бачення “Чуда святого Миколая”.

Цього року на конкурс надійшло більше, ніж 1000 дитячих робіт з  20 інтернатів, притулків, дитячих будинків Івано-Франківська та області.

«Кожного разу, з року в рік, з надзвичайно великим бажанням приходжу на відкриття виставки чи на відбір робіт, щоб вкотре пересвідчитися в дитячій щирості , наївності, простоті та відвертості, – каже Богдан Бринський. – От якби так викладались дорослі перед кожним своїм твором… Вони звісно ж стараються, але такої щирості не вистачає в дорослих роботах. Тому, що ця щирість втрачається за стільки років, через той різний життєвий шлях. А дитячий світ – це світ казок та радості, незважаючи й на те, що ці діти живуть без батьківського тепла…».

Також на виставці представлені дитячі фотографії. На цих світлинах можете познайомитись із вихованцями соціально-реабілітаційного центру м. Медині.

«Ідея виставки дуже символічна – таким чином ми хочемо відзначити наш 20-й день народження і тим самим бути своєрідним «дзвіночком» , що нагадуватиме про початок цього особливого часу в році.» – каже Юлія Гайченя, мальтійська волонтерка та ініціатор виставки.

Читайте також: У Франківську 9-річна коломиянка зіграла концерт у супроводі Академічного оркестру. ВІДЕО

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...