90% прикарпатських мостів потребують ремонту або повної перебудови

У п’ятницю, 7 грудня, під час двадцять шостого засідання обласної ради розглянули питання про стан, ремонт та утримання автомобільних доріг в області у 2018...

У п’ятницю, 7 грудня, під час двадцять шостого засідання обласної ради розглянули питання про стан, ремонт та утримання автомобільних доріг в області у 2018 році.

Директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Володимир Рачкевич зазначив, що капітальний ремонт доріг Прикарпаття не проводили 25-30 років.

“Що ж стосується мостів, 90% з них побудовані в 70-х роках, тому вони потребують капітального ремонту або повної перебудови. Зазначу, що ці мости не відповідають інтенсивності навантаження рухомого складу”, – говорить Рачкевич.

Депутат обласної ради Михайло Королик запитав про стан ремонту моста в Тисмениці, який ремонтують вже доволі довгий час, інформує “Галка”.

“Вчора закінчили роботу над ізоляцією, всі металеві частини моста вже є. Протягом тижня міст буде зданий в експлуатацію”, – відповів Рачкевич.

У 2018 році продовжуються ремонтні роботи на автомобільних дорогах загального користування державного значення, зокрема: Н-10 Стрий – Мамалига на ділянці Івано-Франківськ – Калуш – Долина – границя Львівської області (окремими ділянками), Н-09 Мукачеве – Львів на ділянці Надвірна – Яремче – границя Закарпатської області, Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, Р-62 Криворівня – Чернівці.

У другому півріччі 2018 року підрядними організаціями відремонтовано поточним дрібним ремонтом – 167 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення по наступним районах: Богородчанський, Верховинський, Городенківський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський, Рожнятівський, Снятинський, Тисменицький, Болехівська міська рада.

Всього витрачено коштів на поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення в другому півріччі 2018 року в сумі 4,3 млн. гривень. За рахунок капітальних видатків відремонтовано 17 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць та доріг комунальної власності у населених пунктах на суму 62,0 млн. гривень.

Читайте також: Де в Івано-Франківську купити легальні ялинкки

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...