Прикарпатець віддав шахраям 32 тисячі гривень

Незважаючи на численні застереження поліцейських, громадяни продовжують довіряти шахраям. Зрозуміло, що за допомогою інтернету можна, не виходячи з дому, здійснювати різні види грошових операцій....

Незважаючи на численні застереження поліцейських, громадяни продовжують довіряти шахраям.

Зрозуміло, що за допомогою інтернету можна, не виходячи з дому, здійснювати різні види грошових операцій. Це дуже зручно. Але, щоб не стати жертвою інтернет-шахраїв, потрібно врахувати і небезпеку від таких торгів, адже з кожним днем число ошуканих громадян зростає, інформує  обласна поліція.

Інтернет-лиходіям легко обдурювати людей дистанційно і безпечно, бо їх не знають в обличчя потерпілі, а телефонні картки або телефони після отримання грошей викидають. Такі злочини важко розкрити.

Черговою жертвою такої схеми шахрайства став 56-річний мешканець Надвірнянського району. Як розповів потерпілий, оголошення про продаж трактора він знайшов в інтернеті. Коли вирішив зателефонувати за вказаним номером та обговорити умови придбання товару, «продавець» попросив перерахувати кошти в сумі 32 500 гривень наперед.

Для цього вказав номер карточки і заявник погодився. Перерахувавши гроші, зв’язoк з власником обірвався, а покупець не отримав ані товару, ані грошей.

За цим фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

«Будьте пильними та не довіряйте телефонним шахраям та інтернет-зловмисникам. Завжди ретельно та зважено обдумуйте свої дії і при найменшій підозрі можливих шахрайств телефонуйте у поліцію», – закликають в поліції.

Читайте також: На Франківщині таки заборонять російськомовний культурний продукт

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...