У Франківських школах діти вчаться вишивати бісером. ФОТО

У школах міста втілюють масштабний проект популяризації української вишивки серед учнівської молоді. Вишивання бісером стає все більш популярним серед дорослих і молоді. Вченими світу...

У школах міста втілюють масштабний проект популяризації української вишивки серед учнівської молоді.

Вишивання бісером стає все більш популярним серед дорослих і молоді. Вченими світу доведено, що проведення цікавого дозвілля сприяє покращенню емоційного стану дітей в умовах тотальної “комп`ютеризації”. Рукоділля – чи не найкращий для цього спосіб, повідомляє Івано-Франківська міська Рада.

Проект “Писанковий мікрорайон” Олексія та Алли Бученків є одним з найбільш творчих у цьогорічному конкурсі проектів і програм міської ради. Це унікальний проект, який немає аналогів в інших містах України.

У рамках кампанії було розроблено оригінальні дизайн-схеми для вишивання бісером із зображенням архітектурних пам`яток міста. Ці схеми роздані учням п`яти шкіл, у яких було організовано та проведено спеціальні майстер-класи з вишивання. Проект охопив залучення до цікавого рукоділля близько 500 учнів.

На завершення проекту у загальноосвітній школі № 25 відбулася підсумкова зустріч, на якій учні демонстрували вишиті ними роботи, ділились своїми враженнями та побажаннями. Секретар міської ради Оксана Савчук розповіла діткам, що й сама захоплюється вишиванням.

“Для мене вишивання – це відпочинок і терапія. Можна відволіктися від щоденних справ, зануритися в цікавий світ візерунків. Приємно, що цей проект став успішним і відкрив дітям новий і корисний спосіб відпочинку”, – говорить Оксана Савчук.

Читайте також: Франківські школярі переспівали хіти “Скрябіна”. ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...