До Івано-Франківська прибули “пакунки малюнка”

Обіцяні пакунки для новонароджених прибули на Прикарпаття із запізненням на понад три місяці. Про це у коментарі WestNews розповів директор департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Василь...

Обіцяні пакунки для новонароджених прибули на Прикарпаття із запізненням на понад три місяці.

Про це у коментарі WestNews розповів директор департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Василь Семанюк.

Сьогодні, 10 грудня, на Прикарпаття прибула перша партія пакунків малюка – 462 бейбі-бокси. Їх відразу почали роздавати батькам малюків, які народилися з початку вересня цього року.

“Ми розпаковуємо пакунки у присутності батьків. Вони дивляться, чи все наявне зі списку, і тоді підписується акт. Поки що негативу з боку батьків ніякого не було. Можливо, дома, коли більше вивчатимуть його, то щось помітять. Це тільки перший день видачі, тому важко повністю оцінити реакції батьків”, – зазначив Василь Семанюк.

Департамент отримав близько 600 заяв від матерів на отримання “пакунку малюка”, тому через декілька днів обіцяли довезти решта бейбі-боксів, яких не вистачає.

Наступні “пакунки малюка” планують завозити одразу в пологові, і вже там матері одразу отримуватимуть подарунковий пакет.

Нагадаємо, уряд анонсував, що з 1 вересня кожній родині, в якої народилося дитя, у пологовому відділенні вручатимуть «Пакет малюка» ( бейбі-бокс), в якому будуть найнеобхідніші речі для немовляти. Вартість такого пакета – майже 5 тисяч грн.

У бейбі-боксі, як запевняли урядовці, має бути 25 необхідних речей для новонароджених.

Читайте також: На Прикарпатті розшукують зниклого чоловіка. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...