Франківська дизайнерка представила Прикарпаття на показі мод у Польщі. ФОТО

12 українських дизайнерів представили у Ptak Warsaw Expo під Варшавою свої колекції одягу. Захід відбувся в рамках проекту «Екскурсія Україною по подіуму». Прикарпаття представляла...

12 українських дизайнерів представили у Ptak Warsaw Expo під Варшавою свої колекції одягу. Захід відбувся в рамках проекту «Екскурсія Україною по подіуму». Прикарпаття представляла Любов Чернікова.

У показі взяли участь модельєри з 12 регіонів України. Крім Чернікової, дизайнерка Роксолана Богуцька представляла Галичину, Людмила Бушинська – Поділля, Оксана Сокол із валяними речами – Закарпаття, Дмитро Чернега з чоловічою колекцією – Київ, пише Репортер.

 

Наталя Марченко з вінками Марини Лапи представляла Полісся, Олена Мішустіна з сукнями, прикрашеними петриківським розписом – Наддніпрянщину, Олена Годис зі скіфським золотом – Одесу. Слобожанщину представила Вікторія Маслій. Крім того, Україну представляла Оксана Грицай з Галицького коледжу ім. Чорновола в Тернополі.

Також показали колекцію кримськотатарського вбрання Камілли Саадат, яка репрезентувала Крим, а також колекцію одягу з Донбасу, яку представила організатор заходу, радник міністра освіти й науки Голда Виноградська. Її творча студентська група Харківської Академії дизайну виготовила аксесуари з дроту. Як символ нинішньої України – жінки, руки якої зв’язані дротом.

Показ відбувся за підтримки Українського культурного фонду. Під час заходу були присутні представники міністерства культури та економіки Польщі, а також – Закордонного торговельного бюро у Києві та Польсько-української господарчої палати, які теж долучилися до організації показу.

«Ми відкрили нову сторінку польсько-українських економічних відносин, – каже Голда Виноградська. – Зокрема, домовилися, що 2 лютого ми відкриваємо у Ptak місто моди у Лодзі – магазин, де будуть представлені бренди українських дизайнерів. Це величезний крок вперед для українського бізнесу. Також у першому кварталі наступного року ми прийматимемо делегацію польських виробників тканин: ми допомагатимемо полякам продавати їх тканини в Україні, а вони промотуватимуть наших виробників».

Читайте також: На Прикарпатті розшукують зниклого чоловіка. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...