У Франківську для студентів відбувся моніторинг проекту «Я маю право!»

11 грудня в Івано-Франківську в читальному залі ЦБ в рамках засідання молодіжного дискусійного правового клубу “Діалог” для студентів 3-го курсу ПНУ імені В. Стефаника...

11 грудня в Івано-Франківську в читальному залі ЦБ в рамках засідання молодіжного дискусійного правового клубу “Діалог” для студентів 3-го курсу ПНУ імені В. Стефаника (кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи) відбувся моніторинг загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Окрім цього на заході було звернуто увагу студентів на загальну Декларацію прав людини, якою було проголошено основні права і свободи людини. З акцентовано було на основні аспекти даного документу та її основний важіль, які держава отримувала при її ратифікації, повідомляє Управління забезпечення прав людини Національної поліції України – УЗПЛ.

З цією метою на засідання були запрошені спеціалісти управління реєстрації нормативно-правових актів правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області – Кружинська Лілія, Сем`янів Вікторія та головний спеціаліст відділу уповноважених Голови НПУ з питань дотримання прав людини в поліцейській діяльності Овсепян Кристина.

Світлина від Управління забезпечення прав людини Національної поліції України - УЗПЛ.

Світлина від Управління забезпечення прав людини Національної поліції України - УЗПЛ.

Метою даного засідання є не тільки сприяння підвищенню рівня правових знань та поінформованості громадян щодо реалізації й захисту прав, гарантованих Загальною декларацію прав людини, Конституцією і законами України у різних сферах життя, а й розкрити ці права і навчити молодь, як і де захищати свої права, куди звертатися, «де шукати правду…».

Доречною і змістовною була розповідь омбудсмена Кристини Овсепян.

“Наше основне завдання – слідкувати за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності. Я спілкуюся з великою кількістю людей, щоб вони не боялися звертатися в органи, якщо працівник поліції порушив ваші права”.

Робила наголос на права людей з обмеженими можливостями і на обов’язок інших допомагати їм.

Читайте також: У Калуші відкрили резиденцію святого Миколая. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...