У Печеніжинській ОТГ створюють молочний кооператив і варитимуть карпатські сири

Печеніжинська ОТГ стала переможцем 9 обласного Конкурсу програм та проектів розвитку місцевого самоврядування і отримає фінансову підтримку у розмірі 500 тисяч гривень на реалізацію...

Печеніжинська ОТГ стала переможцем 9 обласного Конкурсу програм та проектів розвитку місцевого самоврядування і отримає фінансову підтримку у розмірі 500 тисяч гривень на реалізацію проекту “Підтримка розвитку сільського господарства Печеніжинської ОТГ шляхом збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції”.

 
 12 грудня у Печеніжинській ОТГ відбувся семінар «Відродження традиційних ремесел – запорука розвитку гірських територій», організований Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми ULEAD з Європою. Очільник громади Ігор Довірак відмітив, що місцеві мешканці сьогодні реалізують свою молочну продукцію за низькими цінами, а створення кооперативу дозволить збільшити додану вартість молока, пишуть Версії.

“Печеніжинська селищна рада стала переможцем обласного конкурсу на створення молочного кооперативу. Реалізація цього проекту дозволить закупити обладнання для варіння сиру. А люди, які тримають худобу в своїх домогосподарствах, зможуть реалізовувати молоко по більшій вартості. Ми створимо робочу групу, для того, щоб якомога більше людей залучити до кооперативу”, – відмітив Ігор Довірак.

Також у громаді продовжують розвивати вівчарство, як один із традиційних промислів у даній гірській місцевості.

“Вівчарство присутнє на території сіл громади. Але на жаль, не в такому розвитку, як було в моєму ранньому дитинстві, коли ми вдома в господарстві так само тримали вівці. Тоді практично в кожній хаті були вівці”, – згадує голова ОТГ.

Щоб відродити галузь, доведеться докласти чимало зусиль. Але в Печеніжинській ОТГ готові працювати в цьому напрямі.

«Одним із можливих заходів для покращення ситуації є створення Карпатського Центру розвитку вівчарства, який збиратиме та розповсюджуватиме технологічні рішення для власників таких господарств», – відмітив радник з питань регіонального розвитку Івано-Франківського ЦРМС Ігор Мельничук.

Читайте також: Жителі громади на Прикарпатті об’єдналась і виготовляють тверді сири

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...