Міністр внутрішніх справ вручив прикарпатському генералу відзнаку “Нагородна зброя”. ФОТО

Міністр внутрішніх справ вручив прикарпатському генералу “Нагородну зброю”. Про це на своїй сторінці повідомив прикарпатський патрульний і ветеран АТО Андрiй Тiрон. “Пишаюсь що ми знайомі...

Міністр внутрішніх справ вручив прикарпатському генералу “Нагородну зброю”.

Про це на своїй сторінці повідомив прикарпатський патрульний і ветеран АТО Андрiй Тiрон.

“Пишаюсь що ми знайомі та служили разом: генерал-лейтенант Балан Микола Іванович , родом зі Старого Лисця що на Прикарпатті, сьогодні отримав відомчу відзнаку “Нагородна зброя” з рук міністра Арсен Аваков ! Крайній раз в нас спільна фото була на 3БП під Словянськом весною 2014го. Тоді ми в складі об’єднаних сил взяли Красний Лиман”, – пише у своєму пості поліцейський

General Mykola Balan (cropped).jpg

Довідково:

Микола Іванович Балан (нар. 12 грудня 1968, с. Старий Лисець, Тисменицький район, Івано-Франківська область) — український військовик, генерал-лейтенант, заступник командувача Національної гвардії України.

В 1992 закінчив Саратовське вище військове командне Червонопрапорне училище ім. Дзержинського МВС СРСР.

В 2003 році закінчив Національну академію прикордонних військ України з відзнакою.

В 2017 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України з відзнакою.

Пройшов офіцерські посади від командира взводу до начальника управління Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України.

З 2010 року — начальник управління Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України.

18 квітня 2014 року Указом Президента України, призначено заступником командувача Національної гвардії України.

23 серпня 2014 року присвоєно військове звання генерал-лейтенанта.

З 6 лютого 2015 року до 31 грудня 2015 року виконував обов’язки Командувача Національної гвардії України.

Нагороджений орденами “За заслуги” II  та III ступенів, медаллю «За військову службу Україні».

Оскільки Микола Балан командував внутрішніми військами у Криму, які у час Майдану були перекинуті у Васильків під Київ, то певний час його звинувачували у розгоні активістів Євромайдану.

Про те згодом керівник Івано-Франківського штабу національного спротиву Василь Попович офіційно вибачився перед земляком, генералом Миколою Баланом зі сцени Євромайдану в Івано-Франківську.

Раніше його незаслужено заклинили ганьбою, звинувачуючи у керівництві спецпризначенцями, які розганяли молодь на Євромайдані.

Крім цього, сільський голова Старого Лисця, що в Тисменицькому районі Івано-Франківської області, Анатолій Лущак спростував інформацію щодо наказів керівника Кримського територіального командування внутрішніх військ УМВС Миколи Балана щодо розгону Євромайдану.

«Коли людини не було близько на Майдані трохи воно неправдоподібно. Повірте мені, ми маємо тішитися, що маємо таких порядних людей, патріотів України і він патріот. Його тоді не було в Києві. І його не було на Майдані. Якщо війська і зайшли, то не він тим керує. Зараз керує київський генерал. Микола лише за наказом віддав війська в відрядження і все. З його сторони там нічого не було. Він не робив злочинний наказ. Солдат служить – політики мають розбиратися між собою. Завдання солдата служити – він виконує завдання», – наголосив пан Лущак.

На весні 2014 року, під час початку російської окупації Криму, тоді ще генерал-майору закидали доволі гостинний прийомм московських окупантів.

Але наскільки згодом стало відомо, тогочасне керівництво держави не надало конкретного наказу обороняти українську території.

Зокрема на засіданні РНБО скандальна проросійська політик Юлія Тимошенко вимагала, щобусі українські військові залишалися у своїх казармах

Читайте також: Цьогоріч прокуратура направила 78 актів про корупційні дії до суду

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...