На Прикарпатській митниці оформлено 516 автомобілів з іноземної реєстрацією

З 25 листопада по 12 грудня 2018 року на Івано-Франківській митниці оформлено 516 автомобілів з іноземною реєстрацією за новими правилами. Про це сьогодні на...

З 25 листопада по 12 грудня 2018 року на Івано-Франківській митниці оформлено 516 автомобілів з іноземною реєстрацією за новими правилами.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Івано-Франківській митниці ДФС Василь Ватаманюк.

Як зазначив керівник митниці, з 25 листопада набрали чинності Закони України від 08.11.2018 № 2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткуванням акцизним податком легкових автомобілів» та № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України”, що запроваджують новий порядок митного оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, пише МІСТО.

“Зазначеними законами передбачено, що на оформлення нерозмитнених авто на іноземній реєстрації дається 180 робочих днів. При цьому для авто, які будуть оформлені протягом перших 90 днів після вступу закону в силу акцизний податок зменшується на 50 відсотків. В останні 90 днів пільгового періоду ставки стануть повними, однак штрафи за порушення термінів перебування накладатися не будуть”, – зазначив Василь Ватаманюк.

Також він наголосив, що особа, яка ввезла в Україну автомобіль у режимі транзиту або тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження, використовувати для підприємницької діяльності і розукомплектувати. За порушення цих правил загрожує штраф у розмірі 34 тис. грн.

Крім цього керівник митниці зазначив, що кошти, сплачені за розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації спрямовуватимуться до Пенсійного фонду України.

Читайте також: Цьогоріч прокуратура направила 78 актів про корупційні дії до суду

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...