Франківська студентка представила у Києві лікувальну жуйку

Студентка Прикарпатського національного університету імені Стефаника Вероніка Нетикша у Києві на зустрічі талановитої молоді країни з Президентом України Петром Порошенком представила унікальний проект “Жувальна...

Студентка Прикарпатського національного університету імені Стефаника Вероніка Нетикша у Києві на зустрічі талановитої молоді країни з Президентом України Петром Порошенком представила унікальний проект “Жувальна гумка на основі меду, воску, прополісу для профілактики та лікування пародонтиту”.

 Про це повідомив ректор університету Ігор Ципенда.

Вероніка Нетикша навчається на 2 курсу спеціальності “Хімія” факультету природничих наук. Керівником проекту є професор кафедри хімії університету, доктор технічних наук Сергій Курта

Презентація у столиці відбулася після того, як ця цікава наукова розробка Наукового парку Прикарпатського національного університету перемогла у конкурсі стартапів Івано-Франківська.

Зараз проект знаходиться на стадії клінічних випробувань в Науково-дослідному центрі молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок Ужгородського національного університету. 

Жувальну гумку з карамелізованого меду, яка оздоровлює ротову порожнину і запобігає пародонтозу, розробили студенти Івано-Франківського ПНУ.  На свою розробку студенти отримали 100 000 гривень з міського бюджету.

Читайте також: Дівчині, яку в Івано-Франківську збив потяг, потрібні кошти на лікування

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...