В Івано-Франківську депутати скасували декілька земельних рішень

Сьогодні, 29 грудня, в Івано-Франківську відбулось позачергове засідання сесії міської ради. Депутати вирішили зупинити дію рішень міськради від 14 грудня. Мова йде про ряд...

Сьогодні, 29 грудня, в Івано-Франківську відбулось позачергове засідання сесії міської ради.

Депутати вирішили зупинити дію рішень міськради від 14 грудня. Мова йде про ряд земельних питань, на які міський голова Руслан Марцінків наклав вето, а депутати міськради підтримали його, пише Галицький кореспондент.

Так, відмінити вирішили рішення про затвердження проекту благоустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва гаражів на вулиці Толстого. У зауважені до прийнятого 14 грудня рішення, Марцінків написав, що на цих земельних ділянках без жодних дозвільних документів вже стоять гаражі. І до того ж ці ділянки – це прибудинкові території двох будинків. Депутат міськради Іван Гарасимів у своєму зверненні повідомив, що мешканці цих двох будинків на вулицях Толстого та Вовчинецька сплачують квартплату за прибудинкову територію, тому територія належить їм і не може бути передана.

Окрім того, депутати проголосували за відміну рішення щодо детального плану території для будівництва багатоповерхівки на Мазепи, 128. Мовляв там є порушення чинних будівельних норм:

  1. Частина підземного паркінгу заходить на охоронну зону існуючого  каналізаційного колектору.
  2. Є необхіднійсть перевірити інсоляцію приміщень існуючих багатоквартирних житлових будинків, яка може бути порушена під час будівництва нового будинку.
  3. Якщо евакуаційні виходи з квартир на площадки (балкони) передбачені передбачені з південно-західного фасаду, є необхідність передбачити проїзд для пожежного автомобіля з цієї сторони будинку для здійснення евакуації мешканців у разі пожежі.
  4. Не позначено майданчик для відпочинку дорослого населення, відсутній майданчик для збирання побутових відходів чи посилання, що такий майданчик знаходиться поруч.

Більше про відмінені рішення читайте за посиланням.

Читайте також: На Прикарпатті під колеса машин потрапили чотири людини

Категорії
Новини
Новини
Loading...