У потязі Миколаїв-Івано-Франківськ працівниця відмовилась обслуговувати військовослужбовця українською. ВІДЕО

У потязі сполученням Миколаїв-Івано-Франківськ працівниця вагону-ресторану відмовилась обслуговувати військовослужбовця ЗСУ українською мовою. Інформацію про це поширили у соціальній мережі, передає Галицький кореспондент. Працівниця вагону-ресторану на...

У потязі сполученням Миколаїв-Івано-Франківськ працівниця вагону-ресторану відмовилась обслуговувати військовослужбовця ЗСУ українською мовою.

Інформацію про це поширили у соціальній мережі, передає Галицький кореспондент.

Працівниця вагону-ресторану на вимогу говорити українською мовою, заявила військовому, що вона “с Нікалаєва, а там всє так гаварят”. Через це український захисник вирішив написати скаргу начальнику поїзда. Той визнав, що співробітниця не права, проте намагався її захистити: “у нас Нікалаєв рускоязичний”.

Коли військовий зазначив, що він родом з Луганської області та його родина пережила Голодомор та репресії, а тому завжди вимагає спілкуватися в Україні українською, начальник потяга припинив суперечку.

“Вдома вона може нявкати і гавкати і взагалі хай говорить, як хоче. Але вона на роботі в державній компанії, а тому хай спілкується українською”, – сказав військовий.

Як з’ясувалось, працівницю “Укрзалізниці” звати Лілія Воронова. Військовий наголосив, що через неповагу до себе і до мови, він вимагатиме звільнити цю особу.

У коментарях пишуть:

“Коли в Україні почнуть звільняти з роботи з формулюванням  “Не відповідальність займаній посаді” і особливо з “хлібних” посад всіх хто не володіє, або не використовує належним чином державну мову під час виконання своїх посадових обов’язків, от тоді ми побачимо якісь зміни в належному напрямку”, – пише користувач Hinst Wild.

Читайте також: Які зміни відбудуться в роботі “Укрзалізниці” у 2019 році

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...