Прикарпатські поліцейські проводять перевірки «кризових» сімей з дітьми. ФОТО

У зимовий період працівники ювенальної превенції Прикарпаття посилюють увагу роботі щодо попередження дитячої бездоглядності. Поліцейські разом з представниками служб у справах дітей та соцслужб...

У зимовий період працівники ювенальної превенції Прикарпаття посилюють увагу роботі щодо попередження дитячої бездоглядності.

Поліцейські разом з представниками служб у справах дітей та соцслужб перевіряють умови проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також тих, де вже були зафіксовані випадки нехтування батьківськими обов’язками.

Протягом 2018 року працівники підрозділів ювенальної превенції Івано-Франківщини виявили та задокументували 865 фактів неналежного виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП). Серед них як вперше виявлені випадки, так і повторне ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

Поліцейські, притягуюючи батьків до адмінвідповідальності, передусім прагнуть спонукати збайдужілих дорослих до виправлення ситуації в інтересах їх же власних дітей. У багатьох випадках такі заходи дають стійкий позитивний результат, проте є чимало прикладів, коли батьки або взагалі не змінюють своєї поведінки щодо маленьких членів сім’ї, або після певного періоду покращення знову «забувають» про свої батьківські обов’язки, повідомляють у прес-службі поліції.

Зважаючи на це, поліцейські регулярно проводять перевірки, щоб не допустити прикрих наслідків, надати необхідну допомогу у вирішенні проблемних моментів та спонукати батьків до піклування про своїх дітей.

Читайте також: У Богородчанах відбувся «Зимовий благодійний бал». ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...