Парад колядників, карнавал “пенсіонерів” та вулична фотографія: як провести вихідні у Франківську

Ще одні вихідні, підпорядковані Різдву, визначають життя міста. Цього разу все спонукає зачерпнути радості, що її щедро розсипають у Франківську колядники, – і для...

Ще одні вихідні, підпорядковані Різдву, визначають життя міста. Цього разу все спонукає зачерпнути радості, що її щедро розсипають у Франківську колядники, – і для цього слід не лише бачити й слухати, а й долучитися.

Парад колядників і карнавал “пенсіонерів” КУРС рекомендує як головні події вихідних. Плюс, як завжди, кілька подій, що нарозумлять, зарядять нові сценарії та сколихнуть емоції.

Увійти в батьківське коло

Сьогодні, в суботу, 12 січня, у Франківську збирається та працює група самодопомоги для батьків “Коло підтримки”, що її організовує “Карітас – Івано-Франківськ”.  

Бути батьками – це велика праця і відповідальність. Часом батькам буває дуже складно: діти втомлюють, немає розуміння та підтримки, немає кому розповісти про свої труднощі, в кого попросити допомоги чи поради. “Коло підтримки” – це зустрічі раз на місяць, спрямовані на роботу з внутрішніми протиріччями, які заважають у стосунках з дітьми. На цих зустрічах є можливість виговоритися, поділитися труднощами, позбутися накопичених негативних переживань, що не дають налагодити контакт з дитиною.

У групі підтримки кожен учасник ділиться своїм досвідом подолання труднощів і отримує зворотний зв’язок. Група є своєрідним дзеркалом, яке відображає думки, почуття і поведінку, тобто показує, що зараз відбувається, і вказує шлях до змін.

Зустріч проводить психолог Галина Шовкопляс. Деталі та реєстрація за телефоном: 096-45-95-780. Благодійний внесок – 50 грн, для малозабезпечених, багатодітних та сімей учасників АТО участь у заході безкоштовна.

Початок о 12.00, готель “Станіславів” (Чорновола 7, 3-й поверх, 313 офіс).

Запалити Франківськ по-пенсійному

Гучна коляда, щоби привітати народженого Христа, моцна традиційними піснями і рокенрольським духом. Кличе фестивалити натхненник гурту “Пенсія”, художник і музикант Ярема Стецик.

Пенсія Pensiya‎-2019 Ісус! карнавал” – назва коляди говорить про саме дійство. Сумно з “пенсіонерами” ніколи ще не було. Цього разу колядуватимуть три години – дорослі і діти. Почнуть з “Промприладу” і рушать містом, заходячи в дружні кав’ярні і кнайпи та просто проходячи стометрівкою та міськими майданами. Можна йти зі своїми музичними інструментами.

Початок 12 січня о 17.00. Старт з Promprylad.Renovation

Відкрити вуличну фотографію

Також сьогодні, 12 січня, в “Асортиментній кімнаті” на “Промприладі” відкриють виставку “Ознаки життя. Українська вулична фотографія”.

“Українська вулична фотографія” як явище розпочалась зі створення однойменної групи у ФБ, де друзі-фотографи ділилися своїми роботами. Вже через рік ініціатива переросла у рух, і сьогодні її можна назвати візуальним архівом сучасної України.

“Ознаки життя” – це другий виставковий проект групи, представлений 21 учасниками, двоє з яких – місцеві (Коломия та Івано-Франківськ). У проекті фотографи різних міст фотографують оточення, в якому проживають. Саме це оточення з його локальною специфікою та загальною упізнаваністю українського контексту стали основою для експозиції.

“Ознаки життя” у Франківську, за задумом організаторів, мали би вступити у діалог з місцевими вуличними стінами, їх мовою та наповненням, ніби повертаючи фотографію в її початкове середовище.

Також у рамках проекту у неділю, 13 січня, відбудеться зустріч-розмова з куратором процесу фотографом Володимиром Петровим. Початок о 17.00

Початок о 17.00. Promprylad.Renovation, вхід вільний.

Здивуватися скрипкам

Сьогодні, в суботу, 12 січня, в Івано-Франківську відбудеться найдрайвовіший концерт цієї зими. Масштабне музичне дійство на чолі зі скрипалем-віртуозом Олександром Божиком у супроводі потужного рок-оркестру.

Світові хіти, авторська музика, класика у сучасній обробці та саундтреки до кінофільмів – усе це органічно поєднане в енергетичному музичному шоу, яке занесене до “Книги Рекордів України”.

Олександр Божик – скрипаль-віртуоз, композитор, явище у сучасному музичному просторі. Майстер поєднувати неперевершене виконання та видовищне шоу. Суперфіналіст популярного шоу “Україна має талант”, рекордсмен “Книги Рекордів України”, учасник багатьох талант-шоу, серед яких “Хвилина слави”, “Британія має талант”, “Італія має талант”. Після свого феєричного виступу на польському шоу “Mam talent” його назвали “Джиммі Хендріксом серед скрипалів”.

Початок о 18.00. Івано-Франківський драмтеатр. Вартість квитка від 100 грн.

Пізнати легенду Різдва

“Легенда Святого Різдва” – музична феєрія в Івано-Франківському драмтеатрі відбудеться в неділю, 13 січня.

Театралізоване музичне дійство уклала заслужена артистка України Галина Баранкевич разом із командою. Це колядки і щедрівки, “жива шопка”, несподівані дуети відомих артистів. Тільки один день свята!

Колядують і щедрують: Галина Баранкевич, Олеся Пасічняк, Світлана Весна, Наталія Шевченко, Богдан Кучер, дует “Гардамани”, Оксана Романюк, Олександр Семчук, Вікторія Ватащук, гурт “Будьмо”, Олег Чигер, Уляна Маляр, Ірина Шегеда, Amelika, гурт “Наша файна”.

Квитки на 19.00 всі продані. Тому у драмтеатрі влаштували додаткову виставу феєрії о 15.00. Квитки – тут, вартість 40-150 грн. 

Замаланкувати у Мулярових

Не можна пропустити 13 січня, в неділю, колоритну етновечірку у “Першій сімейній ресторації Мулярових”.

Тут набуваються, смакують, танцюють, співають. Конкурси, жарти та співи – з пані Муляровою.

Бронювання столиків без обмеження бюджету. Тел.: 099 1791861

Початок о 19.00, ресторація “Світлиця Мулярових”.

Пройти парадом з колядниками

В ці дні у Франківську завершується міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях”.

Фестивальні виступи відбуваються в суботу та неділю і починатимуться о 18.00 в церкві Христа Царя.

У неділю, 13 січня, пройде різдвяна хода з колядою від монастиря Христа Царя до Вічевого майдану. Старт о 14.00.

Концертна програма на Вічевому майдані з участю гостей фестивалю розпочнеться о 15.00 год.

Читайте також: В Угорниках з місця пожежі врятували жінку з однорічною дитиною

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...