У Карпатах промаркували найбільш небезпечні ділянки на туристичних маршрутах

Активісти промаркували найбільш небезпечні ділянки зимового маршруту із “Заросляка” на Говерлу. Тут встановили 30 жердин із світловідбивним покриттям на відстані 50 метрів одна від...

Активісти промаркували найбільш небезпечні ділянки зимового маршруту із “Заросляка” на Говерлу. Тут встановили 30 жердин із світловідбивним покриттям на відстані 50 метрів одна від одної.

“Висота жердини — два метри. Ідея коштувала кілька тисяч гривень. Над маркуванням працювали також моя дружина і друзі. Загалом команда складалася з п’яти осіб”, — коментує ініціатор акції Сергій Петров, киянин.

Тим часом рятувальники встановили такі знаки і вздовж маршруту на гору Піп-Іван, пише WestNews.

“Це 50 металевих жердин із світловідбивними прапорцями кожні 30 — 40 метрів. Крім того, ми забетонували п’ять стаціонарних стовпців з інформаційними таблицями та попередженнями про лавинну небезпеку. Маємо намір ще їх пронумерувати, щоб люди, які загубляться у горах, натрапивши на такого “сторожа”, могли повідомити рятувальникам якомога точніше місце свого перебування”, — уточнює Василь Фіцак, начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення.

У напрямку Говерли, додає рятувальник, також ще кілька років тому встановлено з десяток бетонних стовпів. Є вони і на маршруті до озера Несамовите.

“Утім хочу наголосити, що ці жердини — не панацея. Кожному, хто збирається у гори взимку, варто обов’язково зареєструватися у рятувальників. Слід іти тільки групою, оптимально — у складі 4-6-ти осіб, більшість із яких мають бути досвідченими”, — додає Василь Фіцак.

Читайте також: 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...