Учителька з Калуського ліцею готує учнів до ЗНО з математики в Instagram

Учителька математики з Калуського ліцею №10 Мар’яна Уляк розробила курс математики для Instagram, щоб допомогти школярам підготуватися до ЗНО. Аккаунт веде українською мовою –...

Учителька математики з Калуського ліцею №10 Мар’яна Уляк розробила курс математики для Instagram, щоб допомогти школярам підготуватися до ЗНО.

Аккаунт веде українською мовою – він називається insta_math_help. У Instagram вчителька публікує завдання для підготовки ЗНО, пояснює математичні задачі і терміни з програми різних класів (наприклад, рішення квадратних рівнянь або поняття тригонометрії). Основна аудиторія проекту – учні, які хочуть поліпшити рівень знань математики, пише AIN.UA, передає Репортер.

За словами Мар’яни, ідея такого проекту з’явилася восени минулого року.

«Якось в стрічці новин побачила статтю про 10 надихаючих профілів вчителів, але серед них – жодного українського. У цей момент задумалась, що було б непогано надихати, показуючи іншу сторону математики – легку і доступну », – розповідає вчителька.

Одне з ключових завдань проекту – допомога в підготовці до ЗНО. Там є окрема рубрика, де вчителька публікує типові завдання з варіантами відповідей, а на наступний день – правильна відповідь з поясненням.

Нині авторка профілю планує додати і можливість інтерактивних завдань, які можна буде виконувати в режимі реального часу.

«Тішить, що учні з усієї України не соромляться звертатися в приватні повідомлення з проханням допомогти з домашнім завданням. Намагаюся підштовхнути їх до правильного рішення, але ні в якому разі не написати відразу готове завдання. В ході спілкування учні самі знаходять вірне рішення », – говорить Мар’яна.

Читайте також: Юна франківка стала популярною в інстаграмі, бо читає книжки. ФОТО

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...