Футболісти “Прикарпаття” зіграли свій перший товариський матч в рамках підготовки до весняної частини сезону. ФОТО

27 січня футболісти “Прикарпаття” зіграли свій перший товариський матч в рамках підготовки до весняної частини сезону. Суперником іванофранківців став представник Другої ліги – чернівецька...

27 січня футболісти “Прикарпаття” зіграли свій перший товариський матч в рамках підготовки до весняної частини сезону.

Суперником іванофранківців став представник Другої ліги – чернівецька “Буковина”. За домовленістю команд спаринг на штучному газоні “Хет-трик Арени” пройшов у форматі три тайми по 40 хвилин і видався доволі результативним, пише Правда.іф.

У складі обох команд у цьому поєдинку взяли участь чимало гравців, які отримали вдосталь ігрового часу. Зокрема, ворота господарів захищали аж четверо голкіперів, кожен з яких відіграв по півгодини, а у “рамці” буковинців по-черзі відстояли троє воротарів. Через певні причини не грали Оринчак і Дербах, тож наставник франківців Володимир Ковалюк перевірив у справі чотирьох гравців з молодіжної команди U-19. У гостей на поле виходили кілька футболістів, які перебувають на перегляді. Один з них – екс-захисник “Прикарпаття” Прошак – відіграв весь матч без заміни.

Щодо самої гри, то вже на 14-й хвилині “Буковина” повела у рахунку після удару Жумиги з гострого кута. На 25-й хвилині Дитко віддав поперечну передачу на хід Цюцюрі, який на швидкості переграв голкіпера і закотив м’яча вже у порожні ворота – 1:1. Майже одразу господарі могли вийти вперед, але Барчук головою поцілив у стійку воріт. А на 37-й хвилині Жумига оформив дубль, класно пробивши з лінії штрафного майданчика.

На початку другого тайму франківці прогавили швидку контратаку суперника, і вже Шишигін зробив рахунок 1:3. А на 67-й хвилині “Буковина” зуміла організувати і четвертий гол: це Мунтян скористався помилкою у захисті і з близької відстані переграв Вульчина. Наприкінці другого тайму “Прикарпаття” створило кілька небезпечних моментів, але м’яч вперто не йшов у ворота. Після удару впритул від Конкольняка гостей виручила поперечина воріт.

На 90-й хвилині Худобяк скоротив відставання до двох м’ячів, після чого господарі активно пресингували суперника на його половині і ще отримали кілька нагод. Однак реалізувати ці моменти не вдалося. Наприкінці поєдинку чернівецька команда використала ще один свій шанс, і Батрак забив п’ятий гол. Втім останнє слово у цій грі було за франківцями, і за лічені секунди Худобяк відзначився дублем після виходу сам-на-сам – 3:5.

Підопічні Володимира Ковалюка продовжать свій перший збір у Яремче, а найближчої середи, 30 січня, зіграють ще один контрольний матч на “Хет-трик Арені” – проти ФК “Калуш”. Початок спарингу о 13-й годині.

Прокоментував результат гри наставник іванофранківців Володимир Ковалюк.

“Команда виглядала втомленою, і це закономірно, тому що кожен день проводились дворазові тренування, де футболісти пробігали 20 км в день. Завдання на цих зборах не результат матчу, а основне закласти футболістам хорошу фізичну підготовку”, – наголосив Ковалюк.

Контрольний матч
“Прикарпаття” (Івано-Франківськ) – “Буковина” (Чернівці) – 3:5
Голи: Цюцюра (25), Худобяк (90, 117) – Жумига (14, 37), Шишигін (43), Мунтян (67), Батрак (116).

Читайте також: В Івано-Франківську подружжя переселенців створює роботів

Категорії
Спорт
Новини
Loading...