“Птахи-гуцули” прикарпатської художниці підкорюють мережу. ФОТО

У грудні знана майстриня Світлана Балух презентувала серію картин про вільних і гордих карпатських пташок. Серія складається з чотирьох полотен – “Бакунтова файка”, “Мольфар”, “Опришок”...

У грудні знана майстриня Світлана Балух презентувала серію картин про вільних і гордих карпатських пташок.

Серія складається з чотирьох полотен – “Бакунтова файка”, “Мольфар”, “Опришок” та “Дримба”, пишуть Версії.

“Щоразу, коли я думаю, що вже нема чогось нового для викладання, як випадково натрапляю на чергові шедеври. Птахи-гуцули від художниці Світлани Балух. Це неперевершено”, – захоплюються роботами прикарпатської художниці в фейсбук спільноті ГуцулВуду.

Довідково

Світлана Балух – художник, ілюстратор, працює переважно в техніці акварелі, пастелі, також займається олійним живописом і ткацтвом. Народилася 14 квітня 1981 року в м. Волочиськ Хмельницької області. Виросла на Прикарпатті, у містечку Богородчани, де закінчила художню школу. Мешкає в Івано-Франківську.

З 1996 по 1998 рік навчалася в Косівському коледжі прикладного та декоративного мистецтва ім. В. Касіяна (відділ художнього ткацтва). 2005 року закінчила Львівську національну академію мистецтв (спеціалізація «Моделювання костюму»). На останніх курсах працювала художником по костюмах в Івано-Франківському обласному українському музично-драматичному театрі імені І. Франка. З 2009 року ілюструє дитячі видання.

Світлина від ГуцулВуду.

Світлина від ГуцулВуду.

Світлина від ГуцулВуду.

Світлина від ГуцулВуду.

Читайте також: Малюй як відчуваєш: у Франківську відкрилася виставка інтуїтивного живопису. ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...