У Франківську відкрили виставку особистих речей загиблих воїнів АТО. ФОТО

У середу, 30 січня, в Івано-Франківському музеї «Герої Дніпра» (вул. Національної гвардії, 14Д) відкрили виставку «Блокпост Пам’яті». На ній представили особисті речі загиблих атовців...

У середу, 30 січня, в Івано-Франківському музеї «Герої Дніпра» (вул. Національної гвардії, 14Д) відкрили виставку «Блокпост Пам’яті».

На ній представили особисті речі загиблих атовців та предмети, знайдені в зоні бойових дій на сході України, інформує “Галка”.

Вітрини, в яких знаходяться експонати, змонтовані із ящиків з-під снарядів і гранат. У них – речі загиблих воїнів, які передавали з війни родичам, друзям та побратимам. Серед них фото героїв, ікони, різні документи, боєприпаси, годинники, телефони, записники та інші особисті речі.

Також на виставці презентували предмети, які зібрали волонтери з 1 вересня 2014 року в пошукових місіях “Евакуація 200” і “Чорний тюльпан”. Вони працювали на територіях, які наразі не контролюються Україною: це Іловайськ, Дебальцеве, Донецький аеропорт та інші.

За словами організатора виставки, голови Міжнародної асоціації дослідників фортифікації “Цитадель” Павла Нетьосова, ця експозиція – найменше, що можна зробити для вшанування пам’яті загиблих українських воїнів.

“Концепція виставки – заповнити порожнину ящиків з-під боєприпасів речами, які несуть пам’ять про бійця. Звідси і назва “Блокпост Пам’яті”. Це спільний проект цивільно-військового співробітництва. Схожі вітрини з речами героїв є і в інших містах України. Також днями ми презентували її міжнародній громадськості в Польщі”, – каже Павло Нетьосов.

За словами військовослужбовця підполковника Владислава Кравченко ще одна мета експозиції – представити докази російської агресії в Україні.

“Кожна річ, кожна фотографія – це свідчення масштабного злочину в історії сучасної України. Плануємо продовжувати презентувати цей проект і в інших країнах”.

Вхід на виставку вільний. Вже є домовленості, що на неї водитимуть місцевих школярів.

Читайте також: На Богородчанщині відзначили День пам’яті Героїв Крут. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...