У Франківську під мерією зібралися педіатри, обурені через неповну виплату заробітньої плати. ФОТО

Сьогодні, 30 січня, педіатри міської дитячої поліклініки прийшли до очільника Івано-Франківська Руслана Марцінків через невиплату повної зарплати. За словами медиків, минулого місяця їм виплатили...
Сьогодні, 30 січня, педіатри міської дитячої поліклініки прийшли до очільника Івано-Франківська Руслана Марцінків через невиплату повної зарплати.

За словами медиків, минулого місяця їм виплатили повністю зарплату за кількість декларацій, а цього місяця тільки 3300, пише Бліц-інфо.

“Це навіть не мінімум. Ми набрали повну кількість декларацій, а нам гроші не нарахували. Коли нас переводили, то сказали, що зарплату в січні будуть платити за кількістю перенесених декларацій. Це несправедливо, коли ти ходиш на виклики, приймаєш пацієнтів і тебе оцінюють на зарплату санітарки”, – каже лікар-педіатр міської дитячої поліклініки Лариса.

Тож обурені медики пішли шукати справедливості до міського голови.

“Декларації не я придумав. Бачу, що в грудні у вас була нормальна зарплата. Деякі ваші лікарі отримали за січень нормальні зарплати. Тому тут якась розбіжність”, – зауважив Руслан Марцінків.

Медики кажуть, що в грудні під час переведення, вони не змогли перереєструвати свої декларації на новий заклад, бо система видавала, що набрана максимальна кількість декларацій.

Водночас Савчук пояснила, що в грудні педіатрам виплатили гроші авансом, щоб вони знали скільки будуть заробляти. НСЗУ до п’ятого числа дає гроші відповідно до кількості декларацій, яка укладена. Тож до 5 лютого педіатрам нарахують нормальну зарплату.

Лікарі кажуть, що це несправедливо, коли, кращі педіатри, які одразу набрали декларації не змогли їх перереєструвати і зараз не отримали зарплату. Водночас, ті хто не мали пацієнтів, зараз зареєстрували нові декларації і отримали гроші відповідно до кількості декларацій.

В підсумку педіатри погодились зачекати до 5 лютого і побачити, чи будуть нараховані гроші.

Читайте також: 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...