На Прикарпатті зростає кількість розмитнених автомобілів на іноземній реєстрації

На Івано-Франківській митниці щоденно зростає кількість розмитнених автомобілів на іноземній реєстрації. З початку дії нових правил розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією Івано-Франківською митницею...

На Івано-Франківській митниці щоденно зростає кількість розмитнених автомобілів на іноземній реєстрації.

З початку дії нових правил розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією Івано-Франківською митницею ДФС випущено у вільний обіг 5221 легковий автомобіль, з них – 1802 так званих “євроблях”, пише МІСТО.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Івано-Франківської митниці Василь Ватаманюк.

За словами Ватаманюка, спостерігається збільшення кількості осіб, які мають бажання ввезти та розмитнити легкові транспортні засоби з іноземною реєстрацією.

“Для прикладу, якщо наприкінці 2018 року ми випускали у вільний обіг щоденно близько 140 автомобілів, то на кінець січня цього року такий показник сягнув 300 автомобілів”, – зазначив начальник митниці.

За результатами митного оформлення легкових транспортних засобів, які ввозяться громадянами на митну територію України до державного бюджету перераховано 324 млн.грн. митних платежів, у тому числі за автомобілі, якими порушено терміни перебування на території України – 115 млн.грн.

Під час заходу посадовець акцентував на тому, що пільговий період, протягом якого громадяни можуть ввезти один автомобіль із застосуванням зниженої ставки акцизного податку діє до 22 лютого 2019 року.

Читайте також: В Івано-Франківську шукатимуть поховання жертв німецького терору

Категорії
Новини
Новини
Loading...