У Коломиї відбувся XIV Різдвяний фестиваль “Ой радуйся, земле!”. ФОТО

“Ой радуйся, земле!”, – це слова з добре відомої українцям колядки. Саме під такою назвою в Коломиї традиційно проходить різдвяний фестиваль, який об’єднує людей...

“Ой радуйся, земле!”, – це слова з добре відомої українцям колядки. Саме під такою назвою в Коломиї традиційно проходить різдвяний фестиваль, який об’єднує людей співом, що прославляє Боже Дитя. 

Незмінними організаторами заходу є Катехитична комісія Коломийської єпархії, Комісія освіти і виховання єпархії спільно з міським відділом культури. Для участі у фестивалі творчі колективи проходили електронну реєстрацію. Охочих долучитися до святкового дійства, в цьому році, було 26.

На урочистому відкритті з вітальним словом до усіх присутніх звернувся Преосвященний владика Василь (Івасюк) та начальник відділу культури Коломийської міської ради Уляна Мандрусяк, повідомляє Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Відтак на сцені МПК “Народний дім” м.Коломиї учасники змінювали одні одних. Тут можна було почути як давні українські колядки, так і сучасні. Виступали для глядачів парафіяльні хори, ансамблі та родинні колективи. З пісенним дарунком на фестиваль завітали й гості – гурт “Гроно любові” з м.Івано-Франківськ.

Організаторів та самих виконавців було нагородженно подарунками й пам’ятними дипломами. По завершенню свята до присутніх звернулася голова Катехитичної комісії Коломийської єпархії та Комісії освіти і виховання с.Єремія Іванишин. Вона подякувала всім за присутність, зазначивши, що “якби не було вас, то не було б і цієї радості, яку ми сьогодні переживаємо”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...