Пам‘ятник жабі: у Франківську розглянули перші проекти конкурсних робіт. ФОТО

Ще у листопаді минулого року на засіданні виконкому погодили встановлення паркової скульптури “Жаба”. Конкурс переносили кілька разів. А у понеділок, 4 лютого, секретар міської...

Ще у листопаді минулого року на засіданні виконкому погодили встановлення паркової скульптури “Жаба”.

Конкурс переносили кілька разів. А у понеділок, 4 лютого, секретар міської ради Оксана Савчук оприлюднила фото з розгляду проектів пам‘ятника жабі. Скульптуру поставлять на території парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка, пише Репортер.

Нагадаємо, ідея встановити пам’ятник жабі належить міському голові Руслану Марцінківу. Він доручення встановити пам’ятник жабі у вересні 2018 року.

“Дав доручення встановити пам’ятник жабі. І не простій, а споконвічній, українській! Колоритна істота, яка часто душить наших людей. А що?! Ворога треба знати в обличчя”, – повідомив Марцінків.

За словами Оксани Савчук, вже є перші конкурсні роботи митців – скульптури експериментують з формами, розміщенням пам’ятника та технікою виконання.

“Пам’ятники жабам стали одними з улюблених скульптур для туристів у різних країнах світу – США, Японії, Китаї, Австралії, Франції, Австрії, Італії, Чорногорії, Білорусі, України. Такий тепер може з’явитися і в нашому міському парку Шевченка. Вже маємо перші конкурсні роботи митців. Скульптури експериментують з формами, розміщенням пам’ятника та технікою виконання”, – йдеться у дописі на фейсбук сторінці Оксани Савчук.

Читайте також: У Франківську біля міського озера хочуть облаштувати громадський простір з капличкою. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...