У Долині суд зобов’язав таксиста сплатити понад 10 тисяч гривень штрафу за п’яну їзду

П’яний таксист компанії “Ліра” вчинив ДТП та втік з місця аварії. Поліцейські його відразу відшукали та відвезли в медзаклад. Огляд на стан сп’яніння показав...

П’яний таксист компанії “Ліра” вчинив ДТП та втік з місця аварії. Поліцейські його відразу відшукали та відвезли в медзаклад. Огляд на стан сп’яніння показав 2,51 проміле алкоголю в крові.

 Справу розглянув Долинський районний суд. Інцидент трапився 9 листопада минулого року, передає Курс.

Порушник у суді своєї вини не визнав. Розповів, що працівники поліції приїхали до нього додому, забрали і відвезли в лікарню на освідчення. Стверджував, що автомобілем не керував, а алкоголь вживав удома. Про складений протокол дізнався, коли виїхав на роботу.

Однак працівники поліції та свідки виклали іншу версію.

Того дня до поліції звернувся водій “Фольксваген Кадді” і повідомив, що водій “Ауді” спричинив ДТП, пошкодив його авто та втік в бік ринку. На місці люди описали винуватого водія та автомобіль, яким він керував. Розповіли, що в нього було приспущене колесо. Поліцейські побачили слід руху автомобіля зі спущеним колесом і поїхали за ним. Автомобіль знайшли у дворі, а водія – у квартирі. Від огляду на місці на стан алкогольного сп’яніння водій відмовився, вони склали акт відмови і проїхали у лікарню.

За результатами медичного огляду стан сп’яніння водія становив 2,51 проміле.

Також у суді переглянули відео з нагрудних камер поліцейських. На записі, який вівся біля приміщення та в приміщенні Долинської ЦРЛ, видно, що водій поводить себе не зовсім адекватно і не заперечує, що вживав алкоголь та керував автомобілем.

Суд визнав таксиста винним за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та зобов’язав його сплатити 10 200 гривень штрафу. Крім того, винуватець рік не має права керувати транспортним засобом.

Постанова може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду.

Читайте також: У Франківську нарікають на вантажівки, які спричиняють затори та розбивають дороги. ВІДЕО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...