Франківський військовий лісокомбінат оштрафували на півмільйона гривень за порушення природоохоронного законодавства

Господарський суд Івано-Франківської області вирішив стягнути з Державного підприємства “Івано-Франківський військовий лісокомбінат” на користь Державної екологічної інспекції у Івано-Франківській області 521 715 гривень шкоди....

Господарський суд Івано-Франківської області вирішив стягнути з Державного підприємства “Івано-Франківський військовий лісокомбінат” на користь Державної екологічної інспекції у Івано-Франківській області 521 715 гривень шкоди.

Про це йдеться в рішенні від 10 січня 2019 року, інформує прес-служба суду,- пише Галка.

Під час перевірки лісокомбінату Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області виявила факт здійснення вирубки дерев за межами дозволеної ділянки.

Суд встановив розходження між матеріалами відводу ділянки до рубки та контуром фактичного вирубування.

Враховуючи викладене та беручи до уваги те, що відповідач як лісокористувач не забезпечив охорону і збереження лісового фонду на підвідомчій йому території, допустив вирубку лісу, чим заподіяв матеріальну шкоду лісовому фонду України, суд вирішив задовольнити позовні вимоги.

Нарахований розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу через незаконну рубку дерев, підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

Читайте також: На Прикарпатті затримали автомобіль, який нелегально перевозив ліс. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...