У Крилосі діти катехитичної школи взяли участь в оздобленні натуральних воскових свічок. ФОТО

Захід відбувся з ініціативи референта Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській Архієпархії о. Михайла Дзуля. Протягом декількох останніх днів діти катехитичної школи при...

Захід відбувся з ініціативи референта Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській Архієпархії о. Михайла Дзуля.

Протягом декількох останніх днів діти катехитичної школи при парафії Успіння Пресвятої Богородиці в с. Крилос активно взяли участь у виготовленні та оздобленні натуральних воскових свічок, які на празник Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа крилошани та гості села зможуть освятити у місцевих храмах, повідомляє Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Розпочалася праця з молитви, Господнього благословення та детального інструктажу. Далі діти з запалом та ентузіазмом виготовляли свічки з вощини, прикрашали їх підручними натуральними матеріалами та опановували різні техніки оформлення свічок. Своїм досвідом хендмейду з діточками радо ділилися старші вихованці місцевого осередку УМХ. Кожна дитина прагнула своїми руками виготовити якнайкращу стрітенську свічку, тому дуже старалися та творчо підходили до прикрашання – кожна свічка вийшла унікальна і по-своєму оригінальна.

В часі катехизації, в неділю, діти мали змогу глибше пізнати символічне значення свічки і світла зокрема. Адже палаюча свічка – це символ Христа, Божественного Світла, Церкви, благодаті, віри, духовної радості, і благочестя.

Існує легенда про те, що Господь зробив подарунок людині і послав бджіл для допомоги їй, тому і бджолині продукти називають даром Божим. З давніх-давен віск, який виробляють бджоли, люди використовували в медицині, косметиці, а ще віск та оливу приносили до храму як жертву Богові. Блаженний Симеон, архієпископ Солунський, пише, що чистий віск означає чистоту і неоскверненість людей, які його приносять, а м’якість і плавлення воску символізує наше каяття і готовність до послуху Богові. «Подібно як віск, розігрітий теплом дитячих рук, легко піддається обробітку, так і наше життя, зігріте Божою любов’ю, набирає тих форм, які подобаються Богові» – зазначив священик.

Також в процесі праці діти мали змогу, насолоджуючись ароматним запахом меду, відчути та пізнати реальну естетичну та екологічну перевагу воскової свічки над парафіновою.

Кошти, отримані від реалізації свічок, діти вирішили пожертвувати на благодійність.

Читайте також: Завдяки волонтерам, поранений боєць з Прикарпаття отримав протези. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...