На Прикарпатті поліція спільно з представниками ГО “Громадянська мережа ОПОРА” протидіють правопорушенням у виборчій сфері

Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція за участю представників “ОПОРИ” та поліції Івано-Франківщини щодо співпраці у період проведення виборчої кампанії.  У прес-конференції взяли участь начальник...

Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція за участю представників “ОПОРИ” та поліції Івано-Франківщини щодо співпраці у період проведення виборчої кампанії. 

У прес-конференції взяли участь начальник Головного управління Національної поліції в області Володимир Голубош та т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Ірина Зелінська.

Володимир Голубош запевнив, що прикарпатська поліція є аполітичною. «Ми зробимо все, щоб вибори на території нашого краю пройшли належним чином. Ніяких преференцій будь-якому кандидату чи виборчому штабу кандидата надаватися не будуть. Поліція націлена на прозорі, демократичні вибори, на ефективне реагування на будь-які порушення виборчого законодавства,» – зазначив керівник прикарпатських поліцейських.

Зокрема, на сьогоднішній день правоохоронцями зареєстровано 38 повідомлень щодо порушення виборчого законодавства, складено 19 адміністративних протоколів. За рештою повідомлень проводяться перевірки. За їх результатами будуть прийняті рішення згідно чинного законодавства та в установлені законом строки. По одному є рішення суду, на порушника накладено 170 гривень штрафу. 10 справ відправлені за належністю в інші суди за місцезнаходженням порушників.

Координатор спостереження за виборами в Івано-Франківській області «ГМ ОПОРА» Богдан Морикіт розповів, що одним із найпоширеніших порушень виборчого законодавства з початку кампанії стало розповсюдження на білбордах передвиборної агітації без вихідних даних та, ймовірно, не за кошти із виборчих фондів.

Також Богдан Морикіт додав, що представники організації готові допомагати поліцейським не лише у виявленні фактів порушень. Уже найближчим часом відбудуться зустрічі-навчання для правоохоронців щодо особливостей виборчого законодавства, забезпечення профілактики, виявлення та фіксації виборчих порушень, своєчасного реагування на них і їх документування.

Читайте також: Для франківців з’явилась карта з точками переробок та сортування сміття. СХЕМА

Категорії
Новини
Новини
Loading...