Право на доступність: які зміни відбулися у Центральній міській клінічній лікарні. ФОТО

Кабінети підписані шрифтом Брайля, направляючі стрічки для людей з вадами зору та зручні пандуси – такі зміни відбулися у Центральній міській клінічній лікарні. Ці...
Кабінети підписані шрифтом Брайля, направляючі стрічки для людей з вадами зору та зручні пандуси – такі зміни відбулися у Центральній міській клінічній лікарні.

Ці кроки вдалося втілити завдяки співпраці з Проект Розвитку ООН(ПРООН), який працює в Україні для впровадження реформи і покращення життя українців, йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

Як розповів головний лікар ЦМКЛ Тарас Масляк, працювали над цим проектом декілька місяців – створювали універсальний дизайн. Його суть полягає в тому, щоб створювати послуги та інтер’єри без додаткової адаптації до них.

“Ми маємо в ООН багато документів за якими працюємо. Але для того, щоб ці документи працювали, нам треба робити конкретні зміни у реальному житті. І один з головних принципів – це саме універсальний дизайн. Для нас це важливо, адже це не лише фінансова підтримка, а зміна свідомості. Люди, які користуються візком, не повинні отримувати якусь благодійність. Вони просто мають право отримувати послуги як і всі інші мешканці”, – розповів директор напряму демократичного врядування  стратегічної групи ПРООН Маркус Бранд.

Міський голова Руслан Марцінків розповів, що організація доступності в Івано-Франківську – в 10-ці найважливіших для міста проблем. Тому міжнародна підтримка таких проектів є дуже важливою.

“Дякую програмі, яка є давнім партнером нашого міста. Важливий проект в плані доступності для людей. Ми вже робимо перші кроки в медицині та транспорті. Розуміємо, що цього недостатньо, але починати з чогось треба. Робимо все можливо, щоб міська лікарня була доступна і стала хорошим прикладом для медичних та інших закладів міста. Окрім того, всі нові інфраструктурні об’єкти в місті створюються з урахуванням доступності. Це вже крок вперед”, – підсумував Руслан Марцінків.

До виконання проекту залучили громадські організації “Біла тростина” та “Слід”.

Читайте також: На Прикарапатті виявили незаконний збут пального

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...