На Прикарпатті з березня проведуть першу індексацію пенсій – очікують збільшення виплат на 20%

На Прикарпатті з 1 січня вже перерахували виплати для 62 000 пенсіонерів. В середньому пенсія у них зросла на 162,53 грн. А вже з 1 березня цього року буде більш масовий...

На Прикарпатті з 1 січня вже перерахували виплати для 62 000 пенсіонерів. В середньому пенсія у них зросла на 162,53 грн. А вже з 1 березня цього року буде більш масовий перерахунок – перша індексація пенсій, яка тепер відбуватиметься щороку.

При перерахунку зважатимуть на не менше 50 % інфляції і не менше 50 % зростання зарплат. Це дозволить збільшувати розмір пенсій, повністю перекриваючи рівень інфляції. За прогнозом заступника міністра соціальної політики Миколи Шамбіра, пенсії у 2019 році збільшаться на 20 %, інформує Репортер.

“Індексація – це осучаснення заробітної плати. Зараз проводиться підготовка баз даних, перевірка елект­ронних пенсійних справ. Усі перерахунки будуть проведені автоматично – жодних додаткових звернень не буде потрібно. Мешканці можуть приходити хіба для уточнення. Якщо пенсіонер працює і здобуває ще не менше як два роки стажу, то може звернутися, аби стаж перерахували. Але навіть якщо людина не звернеться, стаж дорахують автоматично. Така зміна відбулася з 1 квітня минулого року”, – розповідає Роман Олійник, заступник начальника управління пенсійного забезпечення обласного управління Пенсійного фонду.

На 1 січня цього року середня пенсія в області становить 2287,42 грн. До старту пенсійної реформи у 2017 році середня пенсія на Прикарпатті була 1686 грн. Тобто за ці два роки вдалося досягти зростання розміру виплат на 35,6 %, розповідає Роман Олійник.

Також цього року, вже з березня, Пенсійний фонд візьметься за виплату субсидій пенсіонерам.

“Ці виплати передбачили в рамках монетизації субсидій, але виключно для пенсіонерів. Монетизацією для інших осіб займатиметься департамент соцполітики”, – додаєРоман Олійник.

Читайте також: Прикарпатець хотів купити візочок для дітей, а натомість втратив вісім тисяч гривень

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...